Avvisning av spelare

Forum för de som arrangerar spel och andra evenemang.
User avatar
Wrim
Posts: 390
Joined: 12 February 2014, 16:19
Lag: Funderar
Played Since: 2014
Location: Umeå
Contact:

Avvisning av spelare

Postby Wrim » 14 May 2018, 20:38

Vår airsoftförening har inte behövt stänga av någon än, men vi behöver bygga rutiner när det gäller att handskas med spelare som inte tar träff och som i övrigt kan vara en säkerhetsrisk för andra.

Har ni erfarenhet av att avvisa spelare från arrangemang? Hur har ni gått tillväga?
Tacksam för alla tips och råd.

User avatar
Martin_Gustafsson
Posts: 198
Joined: 26 May 2012, 16:23

Re: Avvisning av spelare

Postby Martin_Gustafsson » 16 May 2018, 21:38

Har tidigare arrat spel och varit nära på att avvisa en spelare. Han hade fått några "gula kort" och tillsist fick han en sista chans och fick inte spela med vapen över CQBtrim. DÅ skärpte han sig.

En annan kille skulle avvisas efter ett spel då han hade libanonrensat med pistol och prickat en kille rätt i pannan på 1m, blödde som faan. Han hade dock redan åkt hem självmant innan spelet var slut så det slapp man :lol:

Det viktiga tror jag är att försöka få dem att förstå VARFÖR vissa regler finns. När de väl förstår så gör de inte om det. Och är det riktiga rötägg som inte vill förstå så bara skicka dem. Skulle en konflikt uppstå med denna person så är det ofta ingen förlust då det enligt min erfarenhet ofta är personer som inte bör spela airsoft överhuvudtaget.
Mina affärsredovisningar
Airsoft är helt enkelt det fetaste FPS-spelet ever! Sen har det rätt bra grafik också.

User avatar
Sport
Posts: 228
Joined: 22 May 2012, 17:59
Lag: FsM
Played Since: 2009
Location: Göteborg

Re: Avvisning av spelare

Postby Sport » 17 May 2018, 18:08

Det största problemet med att avvisa folk är att det ofta handlar om händelser som endast några få individer har bevittnat. Då blir det alltid lite knivigt som arrangör och gå in i efterhand och försöka ta reda på exakt vad som har hänt och ifall det faktiskt skett någon regelöverträdelse. Till och med i de fallen då det upprepade gånger handlar om samma person så blir det svårt då en avvisning är rätt hårt straff för någon ifall det skulle visa sig att personen faktiskt är oskyldig.

Ett koncept som jag har försökt lansera ett tag är att man kan använda "gun-cams" till något mer än att bevara minnen för sig själv. Nämligen att köpa sig en kamera som har tillräckligt bra objektiv för att följa kulbanan hela vägen. Då kommer man kunna presentera bevis på dåligt träfftagande för arrangörer. Lite beroende på vilken kamera man har så kan det ta tills efter spelet men det skapar ändå ett sätt att rättssäkert hantera regelöverträdelser av systematisk typ. De kommer säkert finnas de som kommer klaga på att kameror är kränkande för ens integritet men det finns drösar av "gun-cams" redan i dagsläget, den enda skillnaden blir att man kan använda dom till något mer produktivt.

Detta i sig kommer öppna för helt nya typer av airsoftspel då kan bli mer lika paintballens tävlingsgrenar utan att för den sakens skull få paintballens tråkiga markörer och avtändande kulbana.


Return to “Arrangörer”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest