Nybörjare letare efter lag eller spel

Här är inga frågor för dumma! God ton och artighet gäller, kan du inte vara trevlig så behöver du inte skriva här.
zakazaza
Posts: 1
Joined: 10 June 2015, 13:27
Played Since: 2014

Nybörjare letare efter lag eller spel

Postby zakazaza » 10 June 2015, 13:31

Hej,
jag är dock rätt ung (14), men jag är väldigt intresserad över airsoft, och jag skulle gärna vilja höra om jag skulle kunna vara med någonstans. Kanske inte ett lag men ett lämpligt spel.
Dessutom skulle det vara bra att veta om det skulle kunna gå att jag spelar airsoft redan, jag har tålamod och föstår regler och sådant.

Mvh
//Marc aka. zakazaza

User avatar
Protnev
Posts: 199
Joined: 14 May 2012, 20:24
Lag: Pathfinders
Location: Landskrona

Re: Nybörjare letare efter lag eller spel

Postby Protnev » 10 June 2015, 14:38

Både ja ohc nej.

Nejet är att man ska vara 18 för att äga och att bruka ett airsoftvapen, eller effektbegränsat vapen som de går under i vapenlagen. Tänk också på att detta inte är en individuell gräns utan en generell och att det kvittar hur duktig och mogen du är. Gränsen måste ligga någonstans och här ligger den i Sverige.

Jaet är att det finns ett undantag i regelen. Detta är med övervakare. Dock har denna inte testats i domstol och konsensus är att man som övervakare måste kunna stoppa den minderåriga från att skjuta och rikta vapnet fel. Alltså hen måste stå brevid och vara redo att ingripa. Detta anses inte vara genomförbart när man spelar på en bana. Dock skulle det fungera utmärkt om man skulle träna på måltavlor, vilket förmodligen är syftet med undantaget.

Sen finns det arrangörer, oftast företag, som fått tillstånd av polisen att kunna ha minderåriga på spel. Tillstådnet liknar det som paintbollbanor. Som minderårig är det dessa företag och banor man får hålla sig till. Dock är mitt råd att vänta till 18 ändån. När man blir arton så öppnas hela airsoftvärlden upp för en. Alla banor blir tillgängliga, behvöer inte åka till speciella företag och köra 2v2 i polaren "skog". Man har eller har vänner som har tillgång till bil, det gör en stor skillnad och själv har jag en 7mils radie av spel jag åker på, då är bil en förutsättning . Din ekonomi kommer också göra det möjligt att ha roligare inom hobbyn, det kostar lite att hålla på och jag räknar grovt med att det går åt 1K/månad utöver all onödiga inköp (ett vapen till, eller en jättdyr väst importerad från staterna).
Omnia dicta fortiora si dicta Latina


Return to “Nybörjare”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests