Allmänna frågor som uppkommit/uppkommer med tiden

Här är inga frågor för dumma! God ton och artighet gäller, kan du inte vara trevlig så behöver du inte skriva här.
User avatar
MikeOchAnna
Posts: 4
Joined: 1 July 2015, 20:30
Lag: The Kings Pride
Played Since: 2015
Location: Eskilstuna

Allmänna frågor som uppkommit/uppkommer med tiden

Postby MikeOchAnna » 16 July 2015, 19:13

Hej! (Mike som postar)

Försöker alltid läsa mig till svar och dylikt innan jag frågar frågor, men gillar att ha en tråd jag kan använda för att posta mina frågor.
Om du kan besvara en fråga så blir jag mer än glad och du får gärna rätta mig där jag har fel då jag skapar denna tråd för just det ändamålet. :D

Det jag undrar för tillfället är ett par saker.

1. I "tillgänglighet", kan man ranka det så här: Speedball/rush - Söndagsspel vid skog/bana - Big-games - MilSim - RealSim? Där RealSim är det mest krävande av spelaren/aktören?

2. Jag trodde MilSim var D&D inom airsoft men har fattat efter en tid här inne att MilSim är mer gear-inriktat och själva maktstrukturen inom HQ/command, men att "leka soldat" (syftar på yes sir och dylikt) inte ingår utan det ligger inom RealSim.
Så till frågan: har jag missförstått och överanalyserar när dom flesta "bara spelar och följer command" oavsett vilket dom spelar? Och om jag vill va i en liten grupp som kör hardcore på att leva oss in i hela grejen (läs: sover i regnponcho och pekfingret är safety), vart ska jag kolla då? Har sneglat på Borderwars som ser helt stört ut och ligger på agendan för nästa år (finns det grupper här som åker ner tillsammans?) och även läst lite om Pandion nått, men vet inte riktigt vad det var/är.

3. Har börjat pilla lite med vapen (köpte 2 fungerande i början och en defekt för att mecka med så jag slipper mecka fungerande direkt men har ett att "öva" på) och tror jag har greppat det ganska bra men behöver lite hjälp på en front; verktyg, jag har verktyg och kunde plocka isär och ihop en M4 utan problem, förutom stocken, hade för kort T25-27-30 (kommer inte ihåg vilken det var i slutändan haha), så jag förlängde den själv med eltejp och dubbel bits :lol: . (BORDE KANSKE VARA EN VANLIG STJÄRNMEJSEL! haha förlåt, men det var nära att jag la ner meckande igår på plats och slängde den genom fönstret :roll: )

Så nu till frågan: nån vänlig själ som kan vinka mig i rätt riktning, kör ni på clas ohlson/biltema liknande saker eller finns det airsoft-verktyg? (Känns som att det är en ganska dum fråga, men vill fråga iaf)

4. Airsoft-folk är EXTREMT trevliga och tillmötesgående från vad jag har upplevt. Nu i efterhand när jag läst mycket på forumet så har jag märkt att gear är väldigt viktigt. Ser ni som spelat länge ner på dom som inte har en enhetlig outfit eller är dom flesta bara glada att det tillkommer folk till sporten och rullar ögonen över hur dom själva såg ut i början?

5. Varför går inte alla ihop med pengar och köper mark tillägnat big-games och spel?
7942 användare här och kan garantera att nästan alla här känner 2 som inte har airsoftsvergie.
Simpel matte säger hela tiden till mig att det inte är omöjligt att köpa några hundra hektar skog i Norrland om man går ihop 10000 spelare.

Hypotetiskt nu; alla lägger 500 kr var och blir då samägare av marken och signerar någon form av papper med alla regler vi alla gemensamt har bestämt digitalt. 500*10 000=5 000 000.
Då lagen (http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lag ... 4:48%20s.1) inte nämner hur många som får stå som ägare direkt och mark går under "egendom" i samäganderätt. Bara en tanke ;)

6. Har nått sånt försökts?

500 kr är en del pengar (min personliga smärtgräns ligger en del över 500 och jag har kollat på mark sen berget, då jag tror att det här inte är omöjligt), men om det skulle generera ett ställe man kan åka till en helg, kampa och spela lite så skulle ju det inte vara så mycket pengar helt plötsligt. Inte som utmanare till dom andra storspelen, utan ett till. Många från dom föreningar som finns fungerar ju redan, men ingen äger mark som jag fattat det? Fattar ni vilka grejer man skulle kunna göra om man ägde 300ha mark dedikerat för airsoft? :D

Hyra ut den till folk från andra länder om dom vill hyra och dylikt, ni fattar säkert hur jag tänker. :D

Image

Mycket kärlek! <3

E: Stavning. :roll:

E2: Självklart förstår jag problematiken bakom 10 000 människor på 300ha samtidigt. :lol: ;)

User avatar
alexoyeah
Posts: 115
Joined: 15 April 2015, 20:35
Played Since: 2015
Location: Lund
Contact:

Re: Allmänna frågor som uppkommit/uppkommer med tiden

Postby alexoyeah » 16 July 2015, 19:54

Kan tillägga en fundering som jag själv har haft som nybörjare då det är lite relevant till fråga 5.

Enkelt sagt, är det så att i söder finns det gott om spelare men ont om skogar, vice versa i norr?
not one step back

Kocken149
Posts: 1287
Joined: 20 May 2012, 11:53
Lag: SAR
Played Since: 1998
Location: Björklinge

Re: Allmänna frågor som uppkommit/uppkommer med tiden

Postby Kocken149 » 16 July 2015, 20:17

I SAR där jag är med, så är vi en förening med en medlemsavgift. Där pengarna går till utveckling av bana och hyra av mark mm. Föreningen växer mer och mer för varje dag.

User avatar
Protnev
Posts: 199
Joined: 14 May 2012, 20:24
Lag: Pathfinders
Location: Landskrona

Re: Allmänna frågor som uppkommit/uppkommer med tiden

Postby Protnev » 16 July 2015, 22:58

1: Mja, typ.

2: En airsoftare är som en soldat som går och spelar när han vill och blir det för tråkigt så slutar han och går till sitt tält. Som chef kan har du ingen auktoritet inom airsoft. Spela mer, med egna erfarenheter märker man vilka spel som fungerar för en själv och sitt lag. Du kan köra vilken stil som helst.

3: Nöden bestämmer. Multiverktyg är bra att ha i skogen, en dremel om du nu känner för att moda eget eller lödstation för att fixa kontakter. Oftast har andra airsoftare i ens närvaro grejorna som man kan komma och låna och få tips. Som det låter nu, fixa ett vanligt mejselsätt på något ställe. Resten är bara lyx.

4: Ser inte ner på dålig gear, ser ner på dålig spelstil. Vad som prisas högt är genomtänkt gear, inte snygg. Coolhet, svårt att definera ;)

5: För att organisationen som krävs för det vore för omfattande. Åk på ett par spel så märker du att det bara krävs 10 airsoftare för att det förslaget skulle varit omöjligt :) aka vi är bara människor.

6: Nej. Fast ja med modifiktaion. Som Kocken säger, bäst resultat kommer från airsoftare som skapat föreningar. Nya spelbanor har öppnats upp tack vore deras insatser.
Omnia dicta fortiora si dicta Latina


Return to “Nybörjare”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests