Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Här är inga frågor för dumma! God ton och artighet gäller, kan du inte vara trevlig så behöver du inte skriva här.
Hex
Inlägg: 8
Blev medlem: 9 januari 2017, 21:06

Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav Hex » 9 januari 2017, 22:38

Hallå,

Då sitter man här, redo att vräka pengar över denna inte så billiga hobby. Lekte mycket med plastiga teknikmagasinet-varianter i mina yngre dagar men har ju fått klart för mig att nivån är något helt annat nu för tiden. Jag letar för närvarande efter mitt förstavapen och har av någon anledning fastnat för VSS Vintorez. Kanske för mycket idoliserande av Spetsnaz, vad vet jag? Är det en rimlig

Oavsett så tycks det finnas 3 modeller ute på marknaden.

G&G: https://www.softairstore.de/VSS-Vintorez-G-G-GSS-Airsoft-F
Denna går fetbort mynningen faktiskt sitter ovanför dess egentliga position och jag har mycket svårt att förbi se detta.

KA: http://gunfire.pl/product-eng-1152204098-VSS-Vintorez-sniper-rifle-replica.html
Denna verkar gå att få tag på här i Sverige men lider av ett par problem. För det första vittnar flertalet recensioner om att någon sorts skruv som sitter dåligt till i pipan som gör att man kan problem med matningen. Mer infor om detta finns här: http://www.red-alliance.net/forum/index.php?topic=27873.0
Som tur är så tillhandahåller King Arms med en lösning till detta som går att köpa separat, men inte så uppskattat att behöva slita upp sitt nya vapen och mecka det första man gör när man är nybörjare.
Ytterligare ett "problem" jag upptäckt med King Arms variant är att de mid-capsen jag lyckats finna till detta vapen rymmer 90 kulor. Då jag främst ämnar spela i Göteborgstrakten vill jag ju följa VSAFs regler, vilka säger att vapnet enbart får laddas med 80 kulor. Nu kanske detta är fel forum för just den frågeställningen men likväl ett orosmoment.

LCT: http://www.wgcshop.com/products?search_From=category&item=lct-vss-vintorez-aeg-new-gearbox-iii-version&search=special&rs=Electric%20Airsoft%20Gun%20-%20AEG&catid=1&cat=900&view_choice=b
Sist men inte minst så har LCT en modell som jag ännu inte hittat något direkt negativt med och därmed den det lutar åt för tillfället. Dessvärre lyckas jag inte hitta någon återförsäljare i vare sig Sverige eller Europa som säljer denna, så kommer därför behöva beställa från Kina/Hongkong. Enligt wgcshop så skjuter denna mellan 390 - 420 FPS vilket då enligt VSAFs tabell (http://vsaf.se/index.php?p=13) innebär att denna hamnar under Auto B. Hade nog egentligen föredragit att ligga inom auto A, men jag anser ändå att med disciplin och tålamod så kommer jag att kunna avstå att skjuta om jag är osäker på avståndet. Nu kommer säkerligen någon be mig att inhandla diverse CQB modeller istället, men tyvärr är det så att jag har snöat in mig rejält på just denna modellen.

Har hört talas om att NPO ska ha en modell också men har inte hittat någon återförsäljare samt att denna skall enligt sägnen vara dyr som satan.
Skulle gärna vilja höra en kommentar från någon som har/har testat någon av ovanstående modeller.

För att fullända ryss-stuket så vill jag till denna ha ett PSO 1-sikte eller snarlikt. Men var finner man en sådan till ett rimligt pris? Helst från en svensk återförsäljare eller åtminstone inom EU.

Nästa fråga gäller batterier. Vad jag förstår så ingår inget batteri så detta måste ju såklart införskaffas (återigen helst från svensk eller europeisk ÅF). Men vilket sort är det jag ska ha och hur starkt? Att tänka på är att batteriet skall passa mellan "ljuddämparen" och pipan så det får inte vara för klumpigt.
Behövs fler batterier?
Hur länge brukar ett batteri räcka för normalt spelande?
Brukar/bör man ha med sig reservbatterier när man spelar?


Tack på förhand!

Användarvisningsbild
Mosel
Inlägg: 42
Blev medlem: 3 oktober 2012, 21:04

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav Mosel » 9 januari 2017, 22:53

https://hristo.hr/
har LCT VSS i lager

Angående pso-1 så är dina största chanser http://www.red-alliance.net/forum/index.php
Ett världsomfattande forum för folk som samlar på ryssprylar/spelar airsoft osv.

angående batteri så borde du börja med ett 7.4 volt lipo ( eller två) http://www.rodastjarnan.com/airsoft/airsoft/asg-lipo-74v-1300mah-25c-nunchuck-gen-2-24690
Jag brukar alltid ta med mig flera batterier ut i fält.

Användarvisningsbild
ohman
Inlägg: 2416
Blev medlem: 21 maj 2012, 21:58
Lag: FRAG
Spelat sen: 2012
Ort: Västerås

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav ohman » 9 januari 2017, 23:10

PSO-1 (+ kloner går att hitta på ebay.co.uk också): http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... 1&_sacat=0

Batterier brukar jag shoppa från HobbyKing.com (EU-avdelningen, annars finns det risk för extremt lång frakttid).Sök "Turnigy Nano-Tech 2S Airsoft" om du vill ha 7.4V LiPo med rätt kontakt från början. Prisvärda batterier (du kan köpa tre för kostnaden av ett hos svenska airsoftbutiker). Andra RC-butiker har också ett skapligt stort urval, även inom Sverige. Hobby king har också laddare för lipo om du inte redan har en sådan.

Gällande magasinstorlek, det är inte svårt att ladda 80 kulor oavsett hur mycket magasinet rymmer. 4 kulor per tryck av snabbladdaren, så efter 20 tryck bör du ha ca 80 kulor i magasinet :) Däremot verkar LCT vara ett bra val oavsett.

Edit: Huvudräkning ftw :D
Senast redigerad av 1 ohman, redigerad totalt 10 gånger.
ADAM skrev:Byt till Deans på allt. Det blir skitbra. Jag lovar. Tro mig. Jag har körkort.


Mina affärsredovisningar

Hex
Inlägg: 8
Blev medlem: 9 januari 2017, 21:06

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav Hex » 9 januari 2017, 23:29

Tack för snabba svar.

@Mosel: Har du handlat från den butiken förut? Såg att priset var något dyrare än WGC men slipper å andra sidan tullavgift.


@ohman: Tack för tipsen. Nej jag har ingen laddare ännu. Ska givetvis kolla upp dethär med batterier noggrannare innan inköp men finns det något speciellt man bör tänka på?


Kan det här siktet vara något att ha? Finns inte speciellt mycket information om det. http://www.strikerairsoft.se/sikten/optiska-sikten/scope-for-kalashnikov-sniper.html

Användarvisningsbild
Twist
K&S-Admin
Inlägg: 2050
Blev medlem: 7 maj 2012, 15:21
Lag: Disposable Heroes
Spelat sen: 2001
Ort: Tågarp
Kontakt:

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav Twist » 10 januari 2017, 06:57

LCT är ett bra val och vill du brukar de flesta butiker kunna byta fjäder åt dig om du vill. Ofta kostar det ingenting heller. Att gå ner till CQB tycker inte jag är nödvändigt alls om man tänker spela utomhus även om man är nybörjare. Auto A är väl att föredra i början men är man försiktig och seriös, vilket du verkar vara, så går det bra med Auto B också. Det är mer dill spelstil som avgör vad som passar bäst.
- Tillförordnad ansvarig för Airsoftbörsen -

  • Vill du få tillgång till Airsoftbörsen? Följ guiden.
  • Har du ansökt om tillgång och väntat mer än en vecka? Skriv en rad här.
  • Mina affärsredovisningar

Användarvisningsbild
ohman
Inlägg: 2416
Blev medlem: 21 maj 2012, 21:58
Lag: FRAG
Spelat sen: 2012
Ort: Västerås

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav ohman » 10 januari 2017, 09:06

Det enda du behöver tänka på är väl att du behöver en laddare som uttryckligen är avsedd för lipo batterier då dessa behöver balanseras emellanåt. Deras förmåga att fatta eld och andra otrevligheter om du hanterar (laddar utan smartladdare, slår hål på osv) dem felaktigt gör att man inte bör chansa :D
ADAM skrev:Byt till Deans på allt. Det blir skitbra. Jag lovar. Tro mig. Jag har körkort.


Mina affärsredovisningar

Användarvisningsbild
jowe
Inlägg: 39
Blev medlem: 6 juni 2016, 11:05
Lag: TRS
Spelat sen: 2016

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav jowe » 10 januari 2017, 11:32

För att svara på din fråga angående hur länge batterier "håller din bössa vid liv" så brukar ett batteri precis räcka för en dag (detta självklart beroende på hur mycket man skjuter och vad för typ av batteri, men generellt en speldag) däremot skulle jag rekommendera dig att ha minst två, det suger när bössan går ner innan man själv blivit mättad av spel. Som tidigare nämnt skulle jag också rekommendera ett 7,4V lipo då dessa är hållbara, långlivade och snälla mot din bössa. Högre Volt gör att du får en snabbare trigger response men kan leda till att din bössa tar mer stryk på interna delar och har du otur så smälter viktiga komponenter vilket gör att bössan rent av går sönder. Detta kan man undkomma med vissa tillbyggen etc. men vill du slipa oron och ha nått pålitligt ifrån början och med en svensk återförsäljare så skulle satsa på dessa:

http://rodastjarnan.com/airsoft/airsoft ... en-2-24690

http://rodastjarnan.com/airsoft/airsoft ... dare-32569

Användarvisningsbild
Haarax
Inlägg: 88
Blev medlem: 5 december 2014, 13:58
Lag: Ryssronk
Spelat sen: 2013

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav Haarax » 10 januari 2017, 14:25

Har ägt en Ka vss samt Lct as val. Båda är riktigt fina vapen, stabila som få.
Båda rymmer ungefär samma batterier. (3-delat 11v 1300 mah) som räcker en heldag i plusgrader. Men för säkerhets skull bör 7.4 användas, speciellt i Ka som kommer med typiska interna delar jämnfört med lct's aningen uppgraderade.

Har tyvärr väldigt svårt att säga vilken som är bättre. Båda hade sina fördelar.. Men jag måste nog säga Lct.
Har du några specifika frågor skall jag göra mitt bästa stt besvars dem. :)


Edit! Lct kräver att siktet sitter lite högre än vanligt, om ditt pso sikte är uppblyst bör delen för batterier plockas av. Tyvärr passar inte heller Kobra eller typsika ak-sikten om inte du köper deras scoperiser. Dock passar den typiska ak siktebasen, för sikten med r.i.s.
Cowards die in shame

Hex
Inlägg: 8
Blev medlem: 9 januari 2017, 21:06

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav Hex » 10 januari 2017, 23:00

Härligt, tack för alla bra svar och råd. Verkar bli en LCT i slutet av månaden varje fall. 8-)
Det här med sikte verkar jag få ta en funderare kring. Vilken modell av skyddsglasögon är lämpligast om man även vill kunna använda sitt sikte i fält?
Och hur många extra magasin bör man ta med sig ut när man ska spela?

Användarvisningsbild
Kimale
Inlägg: 517
Blev medlem: 22 september 2012, 09:39
Spelat sen: 2012
Ort: Göteborg

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav Kimale » 11 januari 2017, 07:43

Skyddsglasögon är något som man måste testa sig fram, vissa glasögon sitter bättre på vissa personer - Jag kan rekommendera dessa: http://www.rodastjarnan.com/airsoft/smi ... -tan-33582

Riktigt sköna och fullt godkända, haft mina i säkert 5 år nu.

När det kommer till magasin så finns det inget rent svar heller, jag ser folk som har 12+ magasin med sig och jag ser dem som springer runt med 4st.
Jag personligen tycker att runt 6st magasin i västen och en i bössan är rätt lagom, sen har jag två fulla snabbladdare i västen så jag snabbt kan ladda om i fältet om det skulle behövas.

Hex
Inlägg: 8
Blev medlem: 9 januari 2017, 21:06

Re: Nybörjare i farten. Frågor gällande VSS, Sikten och Batterier

Inläggav Hex » 11 januari 2017, 16:07

Okej, antar att jag helt enkelt får knata ner till Röda Stjärnan någon dag och testa mig fram :)


Återgå till "Nybörjare"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster