Page 1 of 1

Färg gear på mc???

Posted: 27 September 2017, 13:41
by Steyer
Tja
Kör mc och vill höra va ni anser om färg på gear..
E det bäst köra mc på mc eller kan man köra od på mc?
Tacksam för svar.

Re: Färg gear på mc???

Posted: 27 September 2017, 23:49
by Droopfy
Bäst eller snyggast är ju två skilda saker samt olika beroende på tycke och smak.

Personlig åsikt: OD är fult oavsett vad det kombineras med.

Snyggt till MC är Ranger Green! Kolla Rangers anno 2010 ish. Det är snygg kombo.

Vad som är bra beror ju på din omgivning.
Mc är sällan bäst på något, men skapligt till det mesta. För ljus för svensk mörk skog på sommaren varvid en uppblandning med en mörkare grön så som RG rimligen borde ge bättre effekt.

Mc på MC funkar också bra och kan absolut se fränt ut.

Som Milsimmare förespråkar jag att du letar upp en referensbild på något förband och sedan försöker apa efter deras gear. Det brukar se gediget ut oavsett val av utrustning.

Re: Färg gear på mc???

Posted: 28 September 2017, 15:19
by viqs
Ranger/Smoke green är överlägsen med multicam.

Re: Färg gear på mc???

Posted: 30 September 2017, 12:37
by Gidappa
Jag skulle hävda att CB eller Tan gör sig väldigt snyggt med MC. Fickor och västar smälter in snyggt utan att sticka ut för mycket som jag tycker OD kan göra då det är en såpass mycket mörkare ton än någon av färgerna i MC. Eller lite som jag kommer köra med byxor och väst i MC och en combatshirt i CB samt diverse fickor i Tan eller CB. Tycker det funkar hur bra som helst.
Högst personligt såklart!

Sen som någon sa ovan kan jag tycka att MC allmänt är lite för ljust för våra svenska barrskogar. Så rent effektivitetsmässigt tycker jag t.ex. M90, Flecktarn, OD eller Digiflora är bättre. Men vem bryr sig! Det är ju airsoft. Kommer själv sätta ihop ett PMC gear senare som knappast kommer funka alls kamomässigt 8-)

Re: Färg gear på mc???

Posted: 22 November 2017, 17:55
by Sanningsministeriet
Instämmer med Gidappa, CB och Tan till MC funkar mycket bättre än OD.
Ranger funkar, hittar man Foliage Green är den bra också, den drar väldigt fint mot dassiga grågröna toner och reagerar väldigt bra i skugga etc även om det är en solid färg.

MC med beigebruna inslag gör sig väldigt fint i mellansäsongerna här uppe, gärna innan eller efter löven gjort sitt och det är mycket brunt, gröngrå lavar och mellanmörka skuggor. Absolut bra i dagsljus tycker jag, på ett sätt M90 inte är så fort det inte är tät barrskog och frodig undervegetation.

Offt: Är det bara jag som tycker att M90 är anskrämligt och röjande på personer och framförallt när de rör sig i skog som inte består till stor del av hårt kuperad terräng med mycket klippor och dåligt ljus?

Högst personligt som sagt, jag tycker modern flecktarn är grymt bra camo i skandinaviska naturen över lag och i rörelse så är det fortfarande svårt att få ögonen att fokusera ordentligt på den, visuellt teflon liksom.
Höst och sensommar i tät skog tycker jag att Tigerstripe är bra skit också.

Som sagt är det ju högst personligt i slutändan, men jag sällar mig till ”skippa OD”-lägret i den här frågan som jag ofta inte riktigt tycker smälter in nånstans, kör på CB är min röst!


PS.
Älskar modern flecktarn, för den som bryr sig. ;)