APS CAM870

Recensioner av enskilda prylar. Allt annat kommer flyttas.
User avatar
MODDAN
Posts: 356
Joined: 16 May 2012, 12:41
Lag: Local Fascist Law Enforcement
Played Since: 2002
Location: Öfvre Östermalm

APS CAM870

Postby MODDAN » 2 August 2014, 18:29

Då var det dags för ännu ett utlåtande om ett nytt hagelgevär. Denna gång då APS CAM870:
Länk till WGC

Hur ser då bössan ut när den kommit fram från Asien? Vad ingår, och hur är konstruktionen? Dessa är bara några av de frågor jag ska försöka besvara utförligt i denna recension, finns det sedan fler frågor eller funderingar går det bra att skriva en rad i tråden.

Detta är hur skapelsen ser ut när den anländer med bud:
Image

Kort information:
- Replika av Remington M870 pumphagel.
- Magasintuben rymmer 7 patroner, plus en i loppet, vilket ger en total på 8. Vapnet går dock att spökladda, men mer om det senare.
- Med vapnet följer endast 2st hylsor. That is all. Lite väl snålt tycker jag. De kunde ha inkluderat åtminstone 4st hylsor så man kunnat ladda den och leka med den, men APS är tydligen snåla djävlar.
- Vapenkropp, pipa, magasintub och slutstycke är alla tillverkade i metall. Vilken specifik legering det är kan jag dock inte svara på. Men enkelt test med magnet visar att matarläppen, utdragaren, laddarmarna och avtryckaren är gjorda i stål.
- Kolv samt förarm är gjorda i riktigt trä. Gillar man inte det utseendet så är vapnet kompatibelt med alla RS delar jag provat hittils (SpeedFeed kolv samt föarm). Ser inget skäl till problem med andra delar från andra tillverkare.
- Hylsfångare (alias elefantpung) medföljer i paketet, vilket gör bössan marginellt mer spelbar:
Image
Exakt hur många hylsor som får plats i fångaren är ännu okänt, då jag endast köpte 8st extra, men den rymmer alla 10 utan problem.

Räckvidd:
Låt oss nu komma igång med lite allmän undersökning av vapnet och dess egenskaper. Jag skulle göra en kvalificerad gissning och säga att räckvidden på vapnet ligger någonstans mellan 20-30m, då med lätt lobbning för att få maximal räckvidd, med maximal laddning i patronerna. Vid ett avstånd om 30m har kulorna börjat dala märkbart och markant. Så är målet längre bort än så måste man lobba. Här finns ett range test på 19m.
På en hel den andra fora och webbsidor dedikerade åt airsoft sägs det att räckvidden endast uppgår till 50 fot (15m) för att ha en bra spridning och vettig chans att träffa. Kan inte annat än hålla med, men spelar man konstant med samma kultyngd och lär sig vapnet ordentligt kan man sannerligen lära sig använda det bättre och mer effektivt även på längre avstånd. Lättare kulor kommer givetvis åka längre än tyngre kulor, så nu finns det goda anledningar att besöka fjortismagasinet och köpa kilovis med noll-tolv:or och skjuta iväg.
Fördelen är, den begränsade räckvidden till trotts, att bössan spyr ut sig en näve kulor på samma gång. Alltså är chansen stor att du träffar något du vill, även genom trånga utrymmen.

Hagelpatronerna:
Hylsorna är designade mycket likt riktiga hagelhylsor, vilket är både positivt och negativt. Allt du kan ladda dem med kan du skjuta iväg så länge det får plats genom mynningen på pipan. Det vill säga 6mm kulor (00-Buck), 8mm kulor (000-Buck), 4mm plastpärlor (birdshot), etc. Notera också att pipan är 19,5mm vid patronläget, och mynningen är 17,5mm. Den har m.a.o. en liten choke vilket måste tas med i beräkningen vid val av ammunition. Så testa din projektil/er vid mynningen innan du bestämmer dig för att försöka skjuta iväg den/dem.
Realismen innebär vissa begränsningar. Bland annat saknas det en hop-up, vilket innebär att kulorna flyger så långt som de flyger. Slutdiskuterat. Vidare måste användaren bära med sig en redig mängd med hylsor för att uppnå någon slags effektivitet alls på banan. Då magasintuben rymmer 7 patroner, samt att en patron kan vara laddad i loppet, ger det användaren en stridskapacitet om 8 skott. Tänk er då att ni har en pistol eller en AEG/GBBR med 8 skott i. Tämligen begränsad stridskapacitet, vilket leder till att spelstilen måste anpassas rejält till vapnet i fråga. För effektiv användning bör man ha 50-75st hylsor enligt min åsikt. Givetvis är chansen större att träffa målet då varje patron i sig rymmer 12st 6mm bul, men under ett spel om 30-90 minuter, beroende på scenario, kommer åtgången vara rätt hög. Men ett stort ammunitionsförråd kommer straffa sig något under pausen mellan spelen då alla hylsor som avfyrats måste laddas om, givet att tillgången på färdigladdade patroner är under önskvärd nivå.
Jag tog tid på mig själv när jag enbart skulle fylla en hylsa med gas, och utan jäktande tog det mig rätt exakt 20 sekunder. Alltså kan man fylla 3st hylsor per minut med kolsyra. Enkel överslagsräkning på att en spelare har med sig 60st hylsor till ett spel så kommer man sitta 20 minuter mellan spelen enbart för att fylla hylsorna med kolsyra. Därefter ska man ha i en bakladdning, fylla på med ammunition och stänga igen hylsan med en pappskiva. Är man två eller fler så kommer stordriftsfördelarna att spela in, så varje person kan specialisera sig på ett moment och således skynda på processen för alla inblandade. Men det är något man måste ta med i beräkningen.
Fördelen med realismen är att pumphaglet är det blir tämligen enkla att ladda om, vilket ger mer dynamik i spelet. Är magasinet tomt kan man enkelt ladda in en hylsa och pumpa in den i patronläget, vilket gör dig redo att skjuta i trängda situationer. Ett annat alternativ är att föra tillbaka slutstycket och föra in en patron direkt i loppet (givet att hylsfånget inte är på), vilket också har sina fördelar. Men det krävs att man vänjer sig vid denna typ av vapenhantering för att kunna använda det effektivt.
Hylsorna har också sina fördelar i och med att typen på ammunition kan varieras och anpassas efter situationen snabbt. Du kan ladda hylsorna med allt du skjuta iväg, så länge det får plats genom mynningen på pipan. Det vill säga 6mm kulor (00-Buck), 8mm kulor (000-Buck), 4mm plastpärlor (birdshot), etc., vilket ger en enorm dynamik till spelandet. Vill man skapa sig en slug-shotgun kan man till och med använda sig av solida paintbollar i kal. 68 då de enligt utsago passar i hylsorna perfekt. Denna galna kines har tydligen haft exakt samma tanke som demonstreras i videoklippet. Vänligen spola fram till 4:30 för att bespara dig själv psykisk påfrestning:
Vid 9:30 lyckas han få till det och kronografen samarbetar, vilket avslöjar en hastighet om 270 fps på en paintballkula av solitt gummi. Alltså borde denna bössa också tilltala färgbollare i viss utsträckning. Om de inte gillar APS andra skapelse, RAM 68:an, det vill säga. Men huruvida folk vill att en solid gummiklump i 17mm diameter ska flyga emot en i en hastighet av 82 meter per sekund återstår att se. Eller om arrangörerna ens kommer tillåta sagda ammunition.
Huruvida realismen i sig kommer påverka livslängden eller stryktåligheten på patronerna återstår att se. Än har jag inte upplevt några större problem med dem jag har utöver ringa läckage av kolsyra på grund av skadade o-ringar, vilket är tämligen vanligt inom hobbyn.

Patronerna fylls på med hjälp av det medföljande påfyllningsverktyget:
Image

Hur proceduren fungerar är att två 12g kolsyrepatroner förs in i gaskammaren (nedre delen), första patronen förs in med huvudet inåt, andra patronen förs in med huvudet utåt. Därefter skruvas apparaten ihop och du kan ladda dina hylsor med kolsyra. För då in hylsan i påfyllningsverktyget, skruva åt fästningsskruven på toppen av apparaten, ta tag i hylsan och drag den nedåt, vilket öppnar upp ventilen. Därefter öppnar du upp gasflödet med hjälp av skruven på sidan av verktyget och stänger den igen efter någon sekund. Drag därefter hylsan uppåt, vilket stänger ventilen, och lossa på fästningsskruven och tag loss hylsan. Upprepa in absurdum.

Påfyllningsverktyget lämnar dock en del att önska. Man kan fylla ~30 hylsor med vapnet och ge dem vettig fjutt. Det går att klämma ut 10-15st till med samma kolsyreladdning, men med dessa är det tveksamt om ens waddingen kommer kunna lämna pipan. Det optimala vore om det fanns någon adapter så man kunde använda sig av ett stycke SodaStreamer CO2 patron så man kunde fylla bra många fler patroner utan att anstränga sig med att byta källa, etc. Får helt enkelt hoppas att vettig adapter dyker upp på marknaden inom skälig tid.

Spökladdnig:
Låt oss börja med en definition av spökladdning (ghost loading). Detta innebär att magasintuben på vapnet är fylld till maxkapacitet, en patron ligger i loppet och därefter tar användaren ytterligare en patron som förs in delvis i magasintuben, under slutstycket, i syfte att öka på kapaciteten med en patron till utöver vad som är tänkt. Detta ger vapnet en total kapacitet om 9 patroner, även om produktspecifikationerna säger 8. Spökladdning på APS CAM870 går, förvånansvärd nog, till exakt som på en riktig Remington 870. Här finns en kort filmsnutt om hur man går tillväga för att spökladda.

När magasintuben är full och en patron ligger i loppet ser det ut såhär när man är på väg att spökladda sin APS CAM:
Image

Detta är givetvis roligt, häftigt, ökar på din ammunitionskapacitet, etc. Däremot finner jag det ingalunda användbart i fält annat än precis innan spel då man i lugn och ro kan genomföra proceduren. Trängd i skarpt läge ser jag ingen praktiskt anledning att tillämpa spökladdning. Vidare kommer det bli tämligen svårt att få in en patron under slutstycket och delvis in i magasintuben när hylsfångaren sitter i vägen, vilket är ännu ett argument mot användningen av detta i spel. Men en häftig grej värt att notera med vapnet.

Reservdelar och tillbehör:
Som nämndes ovan passar alla RS delar jag provat hittills, så du kan troligtvis justera och anpassa haglet precis så som man vill ha det utan större problem. Dock förekommer rapporter på andra fora att gängorna som APS använt är metriska, medens gängorna på en riktig Reminton 870 är imperiska, av förståelig anledning, så riktig endcap med mera lär inte fungera.
Vidare tillverkar APS en hel del egna tillbehör och reservdelar i form av andra pipor, magasintuber, pistolgrepp, endcaps, förarmar med picatinny, fästen för kikarsikten, med mera. Kommer troligtvis inte dröja längre fören tredje part ser potentialen att sälja tillbehör till denna pjäs och tillfredsställa hunger samt smak hos varje individ.
För att byta exempelvis kolv eller förarm så ska du helt enkelt göra precis samma sak som på en riktig Remington 870. Tag bort endcap/magasinförlängare, tag ur magasinfjäder samt buffer, avlägsna pipan, skruva av deltaringen och tag av förarmen, sätt på din nya leksak och reversera proceduren.
Kolven torde vara uppenbart hur man byter, men förarmen är kanske inte lika uppenbar. Själv hade jag lite problem och trodde jag skulle behöva köpa APS:s speciella förarmsverktyg, men det behövdes inte då min deltaring satt relativt lös och inte var några problem att lossa.

Handhavande:
Det jag skulle vilja säga först och främst är: Riktiga kal. 12 hylsor får inte plats i vapnet på något plan. Varken magasintub eller patronläge. Jag har provat med inerta, riktiga hylsor utan framgång, så det finns ingen anledning att testa med riktiga skarpa 12:or (det kan finnas någon som är korkad nog att prova). Ty även om de hade passat eller fungerat så hade konstruktionen i vilket fall inte hållit för den kraft som dessa hylsor skapar. Den är tillverkad av metall, ja, men jag tvivlar på att den härdats eller behandlats på samma vis som en riktig Remington 870 i syfte att klara av kraften eller trycket från en riktig patron.

Använd din APS CAM mer eller mindre som du skulle använda ett riktigt pumphagel, för designen av bössan pekar på att detta är tanken. Short stroking har jag märkt straffa sig i längden. Vad short stroking innebär är att förarmen inte förs tillbaka tillräckligt långt, vilket innebär att vapnet inte laddar nästa patron ordentligt, således går inte vapnet att avfyra som planerat. För att slutstycket ska föras bakåt och kasta ut den tomma hylsan samt ladda in nästa så måste något flytta på det. På ett pumphagel är det din arm som utövar den kraften. Om du då inte för slutstycket tillräckligt långt bakåt kommer antingen den avfyrade patronen inte kastas ut ordentligt, eller så kommer den nya patronen inte matas fram ordentligt, eller en kombination av båda. Således skall du pumpa bakåt med en vettig kraft tills dess att du säkert känner att slutstycket är så långt bak det skall vara och att den tomma hylsan kastats ut. Därefter skall du föra fram slutstycket med samma kraft tills dess du känner att slutstycket låst fast patronen i loppet och är redo att avfyras. Detta blir extra viktigt i spel då hylsfångaren (med största sannolikhet) är på, då det kommer bli ordentligt svårt och krångligt att lösa eventuella dubbelmatningar eller andra fel som kan uppstå till följd av short stroking. Men detta problem kan, och kommer, uppstå i spel under stressade lägen då man vill få iväg maximalt antal skott under kortast möjliga tid, antingen i en självförsvarssituation eller offensiv situation. Men då är det extra viktigt att undvika short stroking för att kunna anväda vapnet effektivt.

Sammanfattning:

APS CAM870 är en bra bössa. Inte perfekt, men bra nog. Det är ett hagelgevär, så det kommer ha en hel del begränsningar som kommer med en sådan plattform. Men det är utan tvekan det trevligaste hylsutkastande pumphagelgevär jag någonsin ägt inom airsoft. Detta inkluderar Tanaka 870-serien, Maruzen 870-serien och 1100-serien. Denna bössa är vad man hoppades att Tanakas 870 skulle vara. Men till skillnad från Tanaka så fungerar APS vapen i varje fall. Pipan har en vettig design som är gjord för att demontera, modifiera och anpassa, allt går att få ut enkelt, den är RS kompatibel inom rimliga gränser och elefantpungen gör den något sånär spelbar.

+/-

+ Byggd helt i metall.
+ Realismen. Allt från handhavande till spökladdning. Den har det mesta.
+ Enkel och effektiv konstruktion som går att ta isär utan problem.
+ Kompatibel med riktiga vapendelar inom rimliga gränser.
+ Ammunitionen går att variera efter behov. Får det plats i mynningen kan du skjuta det.
+ Ljudet. Åh, ljudet. Dels när man laddar om, men också när man trycker av. Högre än en Marushin M500, men lite lägre än en Maruzen M1100. Klart godkänt.

- Hylsor. De är häftiga, trevliga, roliga och överlag mysiga. Men de gör att vapnet blir enormt begränsat.
- Räckvidd. Det är ett hagel, utan innerpipa eller hop-up, och räckvidden blir därefter.
- Magasinet. Rymmer bara 8 patroner hur man än vrider och vänder på det.
- APS kunde ha inkluderat lite fler patroner. När man får bössan vill man göra mer än ladda om en gång.

Allmänheten tillåts nu diskutera samt häpna.
Om jag gör någon förbannad är det antagligen meningen...

User avatar
Dj_komodo
Posts: 773
Joined: 7 August 2012, 12:23
Location: Spånga

Re: APS CAM870

Postby Dj_komodo » 2 August 2014, 21:23

Tack för en sån fin och utförlig recension, grymt jobbat!
Har en på väg till mig från hobbyking och tittade även jag på en speedfeed (utan pistolgrepp). Vart fick du tag på den du hade?
Så här ungefär tänkte jag att min skulle se ut (med speedfeed):
Image
Har även en förarm med lampa som inte passade min g&p 870 men skulle passa en maruzen. Så jag hoppas att den passar APS....
Vad jag har hört så är pinsen på RS lite tjockare än APS ifall man vill fästa en side saddle eller en annan siktesbas än den APS säljer,
dock så säljer APS pinsen för en billig peng så det kanske värt att prova.
Asiaten i klippet du länkade till har släppt ett flertal filmer med olika tips och tricks om just CAM870. tex att det finns en adapter att köpa så att man kan fästa 88g co2 tuber http://www.amazon.com/T68-Paintball-Gun ... o2+adapter.
Att man även kan göra egna runda pappskivor med en sk "paperpunch" som man kan köpa billigt, bakladdningen kan man återanvända ifall man hittar dem och inget gått av.
Han hade även lite problem med att en av de två co2 patronerna inte punkterades riktigt när han laddade dem. Men detta fixades enkelt med att lägga något mellan patronerna, som tex en tejpbit...
Last edited by Dj_komodo on 2 August 2014, 21:54, edited 1 time in total.

User avatar
Shotgun Bob
Posts: 25
Joined: 15 May 2012, 14:33

Re: APS CAM870

Postby Shotgun Bob » 2 August 2014, 21:38

Tack! Moddan, för en mycket givande och intressant recension av den läckra APS 870. :)

Det är nästan så att man blir sugen på att införskaffa en hagelhurra igen.
Dock är det så mycket annat som står på önskelistan innan.


PS. Ser fram emot fortsättningen på ditt andra hagelprojekt också. :)

Myt4z
Posts: 733
Joined: 18 May 2012, 08:56
Lag: LAB
Played Since: 2004
Location: Bromma

Re: APS CAM870

Postby Myt4z » 2 August 2014, 23:46

DJ Komod, kika på http://www.brownells.com tänkte mig också ha en liknande kolv du har på bilden. Houge gör en som liknar den.

Tack för bra recension Moddan. Jag fyller på här när jag testat min.

User avatar
Dj_komodo
Posts: 773
Joined: 7 August 2012, 12:23
Location: Spånga

Re: APS CAM870

Postby Dj_komodo » 3 August 2014, 01:42

http://www.brownells.com/shotgun-parts/ ... 12702.aspx
den jag kollade på men det står att dem inte skickar den utomlands på just den stocken. :( lite nice att man kan ha 4 extra patroner i kolven... Hogue ser också rätt frän ut.

User avatar
harlekin
Posts: 543
Joined: 14 May 2012, 19:18
Location: Täfteå

Re: APS CAM870

Postby harlekin » 3 August 2014, 13:12

Så allt som är magnetiskt är stål?

Bra recension. Me wants one! :D
Dom här skyddsglajorna pallar en hagelsvärm på nära håll.
- Coolt, resten av ansiktet då?

User avatar
Cesare
Posts: 54
Joined: 18 November 2012, 13:48
Played Since: 2003
Location: Stockholm

Re: APS CAM870

Postby Cesare » 3 August 2014, 14:11

Bra jobbat Moddan!
Så fort jag fått hem delar ska jag posta bild på min

User avatar
Brolin90
Moderator
Posts: 133
Joined: 23 May 2012, 21:50
Lag: MHFT/ Stekryssar
Played Since: 2012
Location: Eskilstuna

Re: APS CAM870

Postby Brolin90 » 3 August 2014, 14:16

Riktigt bra recension. Någon hemsida som ni rekomenderar att beställa från? :)
Вилле Бролин

Besök våran Fb sida

Militärhistoriska föreningen Tovarishchi
https://www.facebook.com/pages/Milit%C3 ... 4711319507

User avatar
Dj_komodo
Posts: 773
Joined: 7 August 2012, 12:23
Location: Spånga

Re: APS CAM870

Postby Dj_komodo » 3 August 2014, 15:26

Köpte min från hobbyking för 430$ + 68$ frakt med dhl express...

User avatar
Welle
Posts: 1024
Joined: 7 May 2012, 19:55
Lag: PTH
Played Since: 2003
Location: Åkersberga

Re: APS CAM870

Postby Welle » 3 August 2014, 18:00

Kan informera att mapuls främre slingfäste passar sådär, det sitter, men tvingar isär piporna en aning.
Lite finare, lite bättre

User avatar
MODDAN
Posts: 356
Joined: 16 May 2012, 12:41
Lag: Local Fascist Law Enforcement
Played Since: 2002
Location: Öfvre Östermalm

Re: APS CAM870

Postby MODDAN » 6 August 2014, 19:34

http://www.brownells.com/shotgun-parts/ ... 12702.aspx
den jag kollade på men det står att dem inte skickar den utomlands på just den stocken. :( lite nice att man kan ha 4 extra patroner i kolven... Hogue ser också rätt frän ut.
Fick tag i min på eBay till en trevlig peng. Annars finns uppsättningen att köpa hos L.A. Police Gear och de skickar till Sverige. Ska själv lägga en beställning dit snarast möjligt. Det går också att köpa endast kolven om man inte vill ha alla delar.
Så allt som är magnetiskt är stål?
Absolut!
Som följare och informant av Den Enda Sanningen™ kan jag intyga att det är precis så det ligger till. Alla andra påståenden är hädelse och kommer leda till att kättaren binds fast i närmaste rondell för att sedan pryglas svårt.
Alternativt kan det vara så att, exempelvis, nickel och kobolt är lite magnetiska, ja. Varför man skulle tillverka avtryckare, laddarmar, etc. av nickel har jag svårt att förstå, men så saknar jag också examen inom metallurgi... :?
Om jag gör någon förbannad är det antagligen meningen...

User avatar
Dj_komodo
Posts: 773
Joined: 7 August 2012, 12:23
Location: Spånga

Re: APS CAM870

Postby Dj_komodo » 6 August 2014, 20:37

Läser man på deras international shipping sida så finns det en lång lista på märken som dem inte skickar utomlands, speedfeed är ett av dem:/ får väl hålla tummarna och kolla eBay med jämna mellanrum då.

User avatar
Shotgun Bob
Posts: 25
Joined: 15 May 2012, 14:33

Re: APS CAM870

Postby Shotgun Bob » 6 August 2014, 22:58

@ Dj komodo

Har du provat Numrich Gun parts i USA. Det kan vara värt att kolla vad de har.
De säljer till Sverige men maxgränsen för köp på export är USD 200 inkl fraktavgiften.
Jag köpte själv från dem original Remington valnötskolv och frontgrepp i "Police model" till mina båda Tanaka M870.
De har även en del taktiska syntetkolvar för de som gillar det, och en del begagnade och genomgångna prylar som är så kallade Refurbished condition.

Lycka till med jakten. :D

User avatar
Dj_komodo
Posts: 773
Joined: 7 August 2012, 12:23
Location: Spånga

Re: APS CAM870

Postby Dj_komodo » 7 August 2014, 00:20

tusen tack för tipsen! ska hålla utkik, kanske lika bra att vänta lite då detta CAM870 köp inte låg i denna månads budget :lol:

User avatar
pompe88
Posts: 301
Joined: 19 February 2014, 15:42
Played Since: 2014
Location: Stålstaten

Re: APS CAM870

Postby pompe88 » 7 August 2014, 10:03

Ang co2 patronerna så passar ju vanliga co2 tankar för paintball varför inte skaffa en dylik istället för att hålla på med sodastream och säkerligen snordyra adaptrar om det ens existerar *? iofs så finns ju sodastream överallt men airliquide återförsäljare eller painball bana/återförsäljare kan ju oxå fylla på paintball tankar. Eller så hyr man sig en 5 kilos (eller större) co2 tank o en fillstation o fyller själv, för en billigare variant kan man även använda co2 brandsläckare att fylla från


PS. undrar om HPA skulle funka i dessa patroner ?

*Finns sodstream adapter till öl system vilka har samma fäste som en vanlig co2 tank men de är dyra och jag vet att den skulle passa till en sk fillstation http://shop.humle.se/utrustning/fattapp ... syrepatron
Civilization is a conspiracy to force me to wear pants ! viva la buttnekkid resistance

User avatar
Welle
Posts: 1024
Joined: 7 May 2012, 19:55
Lag: PTH
Played Since: 2003
Location: Åkersberga

Re: APS CAM870

Postby Welle » 7 August 2014, 10:17

HPA fungerar i teorin, dock så är jag de olika tryckangivelserna och vad en APS hylsa tål. Har lufttankar hemma men vågar inte testa i aps hylsan :roll:
Lite finare, lite bättre

User avatar
Genocide
Admin
Posts: 2205
Joined: 5 May 2012, 18:46
Lag: JTF-S
Played Since: 2007
Location: Boden

Re: APS CAM870

Postby Genocide » 7 August 2014, 10:30

Äsch. Det är väl bara att sikta in sig på ungefär samma tryck som CO2 med HPA?
Nothing ever stays stock...
http://www.pmairsoft.se

Myt4z
Posts: 733
Joined: 18 May 2012, 08:56
Lag: LAB
Played Since: 2004
Location: Bromma

Re: APS CAM870

Postby Myt4z » 7 August 2014, 11:23

Nu trillade min bössa in. Stabilt första intryck!
Återkommer när jag hunnit testa den mer.

Låter absolut intressant att hitta ngt alternativ sätt att ladda patronerna.

User avatar
harlekin
Posts: 543
Joined: 14 May 2012, 19:18
Location: Täfteå

Re: APS CAM870

Postby harlekin » 7 August 2014, 21:16

Järn attraheras väl också av magneter? ;)
Dom här skyddsglajorna pallar en hagelsvärm på nära håll.
- Coolt, resten av ansiktet då?

User avatar
MODDAN
Posts: 356
Joined: 16 May 2012, 12:41
Lag: Local Fascist Law Enforcement
Played Since: 2002
Location: Öfvre Östermalm

Re: APS CAM870

Postby MODDAN » 7 August 2014, 22:46

Image

Järn är grundämnet. Stål är järn blandat med kol och lite andra saker. Vanligtvis krom, zink, med mera för att öka på styrkan och motverka eller ge det andra egenskaper.
Varför skulle de tillverka delarna av järn när stål är så mycket bättre lämpat?
Om jag gör någon förbannad är det antagligen meningen...

User avatar
harlekin
Posts: 543
Joined: 14 May 2012, 19:18
Location: Täfteå

Re: APS CAM870

Postby harlekin » 8 August 2014, 19:51

Priset.

Men poängen var att du inte kan säga att det är järn eller stål genom att hålla en magnet mot det. :)

Image
Dom här skyddsglajorna pallar en hagelsvärm på nära håll.
- Coolt, resten av ansiktet då?

User avatar
Genocide
Admin
Posts: 2205
Joined: 5 May 2012, 18:46
Lag: JTF-S
Played Since: 2007
Location: Boden

Re: APS CAM870

Postby Genocide » 8 August 2014, 20:10

Image
Nothing ever stays stock...
http://www.pmairsoft.se

Myt4z
Posts: 733
Joined: 18 May 2012, 08:56
Lag: LAB
Played Since: 2004
Location: Bromma

Re: APS CAM870

Postby Myt4z » 9 August 2014, 00:37

Någon som fått alternativ "wadding" att fungera? Jag prövade med lite aluminium folie idag. Men märkte att räckvidden var väldigt mkt kortare än med original waddingen.
Har inte prövat med tejp som asiaten i diverse youtube klipp prövar.

Ska provspela den imorgon. Provsköt idag, inte så mkt, men det kändes sjysst. Tyckte räckvidden var OK på 15 meter. Som Moddan säger, om man tränar upp sig en del och lär känna bössan så tror jag nog 20 meter inte är något problem att träffa på. Jag körde .20 bbs, 12 st vid mina tester.

Ska se om jag inom kort kan visa lite videos på det då jag filmade målen på 5, 12 och 15 meter. Har ett sjysst klipp på 12 meter där jag tror 11 av 12 bbs träffar målet med en spridning på ca 4x4 dm pappyta. Det resulterade i en liten resning i byxan....

Angående att det tar tid att ladda om patronerna, så är min ide att ha ett gäng kompletta patroner och sedan väldigt många fler tomma skal. Innan spel så förladdar man de tomma patronerna med kulor och wadding. På så vis så behöver man "bara" skruva ur co2 tanken och fylla den och sätta in den i nästa förladdade skal.
Har inga tomma skal ännu, men ser inget hinder för detta, och det skulle spara väldigt mkt tid.

Tankar kring det?

Har någon prövat att koppla in annat än co2 patroner i laddaren?
Min laddare behövdes skruvas åt på 3 ställen. Inte så imponerad av kvalitetskontrollen. Har även märkt att "låset" till gasvalvet som laddningsverktyget trycker mot vid laddning, ibland kan följa med efter att man laddad i co2 och ska ta loss patronen. Vilket resulterar i att all gas åker ut. Jag löste det med att dra på silikonolja på berörda områden. Vet ej om det uppstår mer när den kyls. Inte prövat så mycket ännu, och det har inte hänt så ofta heller. Men något att tänka på iaf.

10 augusti 2014, 00:14:

Då har jag provspelat den under ett par spel idag.

Tycker absolut att bössan är spelbar under de få skott jag avlossade. Tror jag under spel sköt ca 30 patroner. Valde mina tillfällen då jag inte har så många patroner.
Väldigt effektiv och tror jag hade några hits på upp emot 20 meter utan speciellt mycket lobbande. Provsköt den på lite längre avstånd och tror nog en 25m kanske tom 30m kan uppnås när man har blivit bättre på att sikta med den samt provat med lite olika vikter på kulorna samt antalet i varje patron.

Spelade med .20 bbs och hade 10-12 per patron. Spelade på Nyköpings CQB bana som är ganska tight på större delen av banan.

Hade ngn jam som jag inte riktigt vet varför den uppstod. Eventuellt att bössan hölls i en position som gör att nästa patron kommer upp fel och då inte kommer in rätt. Får pröva mig fram angående detta.
Hade även någon enstaka gång där patronen inte ville skjuta. Hände 2 ggr. Tror det hade med trycket ( för lågt) i patronen att göra en av ggrna. Den andra vet jag inte.
Har även problem med det väldigt usla påfyllnadsverktyget. Läst att det kan vara problem med att punktera båda co2 patronerna. Det har hänt mig med och det är mera för att det är svårt att skruva igen bakstycket på mitt påfyllnadsverktyg. Irriterande också när ena patronen punkteras, då man slösar patroner rejält. Prövade ladda några (8-10 hylsor) med bara ena patronen och det gick väl "okish". Man märker dock en stor skillnad när det är fyllt tryck i hylsorna.

Blir def att se över alternativ till co2 patroner för att ladda. Hjälp mig gärna med detta då jag är kass gällande paintballtuber etc.

Låter som mycket negativt, men jag ville mer belysa de problem jag stötte på så vi kan hjälpas åt att ordna så att bössorna blir bättre och bättre att använda. Jag hade väldigt kul med den idag, och kommer verkligen ha kvar denna och satsa på att byta ut lite delar så den passar mig bättre.
Förhoppningsvis får jag igenom ett lir med den på Tampongfabriken nästa helg och kan se lite mer hur den funkar.

Ska försöka ta mig till skjutbana i veckan och se om jag kan pröva lite alternativa wads. Tips på alternativ mottages.

Myt4z
Posts: 733
Joined: 18 May 2012, 08:56
Lag: LAB
Played Since: 2004
Location: Bromma

Re: APS CAM870

Postby Myt4z » 14 August 2014, 19:54

https://vimeo.com/103449793

Postar en video av ganska dålig kvalite. Filmar min datorskärm.

Det är iaf provskjutning av bössa från ca 12m. .20 bbs, 12 st.

User avatar
Genocide
Admin
Posts: 2205
Joined: 5 May 2012, 18:46
Lag: JTF-S
Played Since: 2007
Location: Boden

Re: APS CAM870

Postby Genocide » 14 August 2014, 23:20

Som jag nämnt. Försök att kolla på HPA som alternativ.
Där kan du ställa trycket upp och ner lätt.

Måste gå att modda dit en adapter till laddverktyget.
Nothing ever stays stock...
http://www.pmairsoft.se


Return to “Recensioner”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests