Tjärnan CQB - Information

Moderator: koko

User avatar
Jay
Posts: 61
Joined: 5 May 2012, 14:26
Played Since: 2006
Location: Ljungby

Tjärnan CQB - Information

Postby Jay » 16 June 2012, 19:03

Image

Tjärnan
Tjärnan ligger i Dalarna vid väg 70 mellan Hedemora och Säter. Airsoftspel arrangeras på det gamla nedlagda sanatoriet Solbacken som ligger i Tjärnan i Säters kommun.

GPS-koordinater (Länk)
WGS 84 (lat, lon): N 60° 19.674', E 15° 51.746'
WGS 84 decimal (lat, lon): 60.32790, 15.86243
RT90: 6689977, 1503166
SWEREF99: 6688241, 547627

Verksamhet
Solbacken ägs sedan i slutet av 2010 av Solbacken Hedemora AB. Företaget hyr ut Solbacken för olika ändamål, bland annat airsoftevenemang men även till försvarsmakten (bla hemvärnet) för SIB-övningar. Airsoftspel arrangeras i regel på lördagar (ibland söndagar) ungefär varannan till var fjärde vecka (med reservation för lågsäsongen under vintermånaderna). För mer information om företagsverksamheten eller Solbacken, kontakta ägaren info@campsolbacken.se här på forumet.

Spel på "Tjärnan"
"Tjärnan" erbjuder airsoftspel i huvudsak inomhus, i ett nedlagt sjukhus (Solbacken) som består av tre flyglar och tre våningar samt en källarvåning. Solbacken har cirka 125 spelbara rum, 12 korridorer, 4 trapphus och 9 in-/utgångar. Vissa rum har fungerande dörrar, andra rum saknar dörr; det finns en del möbler och garderober i ett antal rum och stående eller liggande garderober i korridorerna som fungerar som skydd. Ficklampa/vapenlampa är rekommenderat eftersom det är kolsvart på vissa ställen i byggnaden. Spel ute runt om huset och på gården är tillåtet. Skyddsglasögon är ett krav. Officiella regler för spelen på Tjärnan finns här.

OBS: Det finns för närvarande inget kranvatten, men en toalett finns i den intilliggande byggnaden som den nya safe zone:n ligger i. Tag med egen dricka + snacks för att ha vätske- och blodsockernivån uppe. I safezone finns mikrovågsugn för värmning av mat och eluttag för tex batteriladdare.

Anmälan till airsoftspel
Öppna airsoftspel arrangeras för det mesta av Peter med användarnamn koko och annonseras ut i denna forumdel (Tjärnan CQB) mellan cirka en till tre veckor i förväg. Anmälan till respektive spel görs i designerad tråd. Spelen har i regel ett begränsat antal platser där principen "först till kvarn" gäller, så se till att vara anmäld senast dagen innan spel. Eventuell spelavgift betalas kontant på plats innan spelstart i samband med chroning av vapen. Avhopp från anmälningslistan ska göras senast tre dagar innan dagen för spelstart (tex onsdag, om spelet är på lördagen). Lagindelning sker på plats.

Boka Tjärnan för privat evenemang?
Skicka ett e-mail till info@campsolbacken.se för mer information, eller prata med Peter på plats i samband med spel.

Return to “Tjärnan CQB”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests