AK5D - batterifix

Allmänt om airsoftvapen och det som hör därtill. Frågor om AEG vapen hör hemma direkt i forumsdelen. För andra vapentyper och frågor finns särskilda delar.
Piratesque
Posts: 45
Joined: 15 March 2018, 20:23
Contact:

AK5D - batterifix

Postby Piratesque » 26 April 2018, 11:27

Funderade hur man skulle göra det enklare att få i och ur batterierna i en AK5D då den har betydligt mindre utrymme än C-modellen. En tanke var att köra en separat batteribox men dels tog vissa enbart specialbatterier samt man måste ha en kabel utanför vapnet som kan även om risken är liten fastna i olika objekt och slitas av. I mitt fall ville de medföljande batterifästena inte sitta kvar på pipan när man trädde på stocken utan åkte omkring med följd att kablar och ibland även batteriet klämdes förutom att det tog en evighet att få ihop allt.

När jag så satt med ett annat projekt, sydde på kardborrar på en liten förstahjälpenväska, slog det mig att varför inte fästa batterierna med kardborre:

1. Sätt fast kardborren på sidan av batteriet, jag använder nunchuk-typ så fäste på båda batterierna självhäftande kardborre:

Image

2. Ta sedan den mjuka delen och fäst på pipan:

Image

3. Slutresultat och mycket enklare att sätta fast stocken utan att allt far omkring inuti. Denna lösning fungerar iaf för mig, kanske för någon annan också:

Image

User avatar
Callahan
Posts: 741
Joined: 17 May 2012, 02:52
Lag: 1man-squad
Played Since: 2000
Location: Skövde

Re: AK5D - batterifix

Postby Callahan » 27 April 2018, 19:43

Riktigt smart och enkel lösning!
------------------------------------------
Länk till mina affärsredovisningar!
https://www.airsoftsverige.com/forum/vi ... an#p234242


Return to “Vapen”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests