Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Bilder på airsoftvapen.
User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 26 August 2015, 23:45

Hej!
Den här tråden kommer vara bildtung, har du modem och inte får vara uppkopplad så länge för dina föräldrar så förespråkar jag att du surfar tillbaks till Lunarstorm så länge.
Kan hända att jag har en retorik din gamla arga instruktör från lumpen inte hade gillat och man tycker det är lite jobbigt. Då kan man surfa tillbaks till ICR så länge, det är också okej. One löve <3Jag har haft en dröm sen jag var 17 år och pimpade min Inokatsu AKM full med RS delar (Även en rad andra, som den där superlimiterade AIMS på bara 30 ex gjorda).
Men på den tiden fanns det begränsningar på AEG som gjorde det svårt att gå hela vägen. Även om den redan då var fett med "tr00" än dom plastiga TM AK47 som folk rockade då.

Nu har det gått nästan tio år sen dess, jag har motvilligt hunnit bli "man" och jag har inte kunnat sluta drömma om vad jag vill göra om det en dag i framtiden släpptes en stabil GBBR AKM.

Och idag är det framtiden, GHK gör en alldeles förträfflig AKM på ett LCT kit som är en stulen gammal blueprint från Inokatsu, fantastiskt för mig!

Så jag köpte hem en sån, skickade en autistiskt lång lista till polisen med RS/autentiska/äkta Kalashnikov-delar med jag ville ha, och sen beställde jag hem det dom gav tummen upp till!

Tänkte dela med mig av processen av mitt bygge, tips och trix, RS --> GHK 1337 haxxx osv. Kommer använda mycket engelska termer på delar, dels av vana, dels av okunskap av det svenska språket men framförallt för att det låter coolt!

Så här hemsk och ny såg han/hon/hen/den ut när jag öppnade lådan.

Image

Första paketet med godbitar från USA! Rumänsk lower handguard (HG) aka donkey dong, fixed stock och ett härligt pistolgrip! Dom där jävlarna GÅR INTE PÅ EN AEG! :D
På kolven har nån försökt lära sig att räkna. En, två, tre bla bla stycken nånting.

Image

GHK jämte min slita RS kittade Inokatsu AKM från 2006. Precis så där glansig och ful som britterna älskar att ha sin bössor var Inokatson också en gång. Hemsk!

Image
Image

RS kolv, pistolgrip och lower HG på!

Image

Sen den här jäveln, jag orkar inte ens berätta hur sjukt svår denna är att få tag i RS idag. Men jag gör det ändå! För jag vill skryta på internet att jag har en i oöppnad förpackning som vi figursamlande nördar säger.
För det otränade ögat så kan man tycka att den ser precis likadan ut som den överprisade LCT airsoftversionen. Men icke! Jag vet att du säkert också tror Volvos med "fräcka texter" på bakrutan är lika mycket raggare som dom som faktiskt glider i Impala. LCTs har fel mått och placering på sina hål. Är baserad på en Type 56 kinesisk handguard och har då också hål i(?!) buffertuben. Usch! Sen så framförallt är den inte RS, det är väl ingen jävla lek vi håller på med, eller? ;)

Man skulle också kunna vara ball för att man beställt lite ar-15 magg från "staterna" nån gång, säga att "Den där finns ju på floridagunworks". Det kan man, man kan också beställa den, men vänta får man göra för dom har gått i konkurs. Likt alla andra som "har den i lager". Jag vet för att jag frågar åt en kompis.

Så varje dag i en månad har jag hamstrat alla amerikanska högerextrema mörka vapenforum på just denna del som dök upp redan från början ökänd under 80-90-talet för att bränna amerikanarna på fingrarna samtidigt som den såg cool ut (verkligen dens enda syfte, skojar inte.). PMade alla gamla säljes annonser som tagit slut flera år sen, med redan då det hetsiga överpriset som stigit, men utan napp..

Men till sist så var det snäll admin (ey jag känner admin) som letade igenom sin vind åt mig och sålde den lagom billigt (billigare än LCTs, HA! take that!!) i samband med att jag köpte en massa andra delar. Och som grädde på moset, oöppnad! Fy fan vad smarrigt, som vintagesamlare tog det i hjärtat att tvingas bryta förpackningen, men den sparar jag!

Image

Idag så fick jag även lite fler delar och så här ser det ut så länge av RS delar jag kan använda på bössan. (Exportversionen av Rumänska AIMS är som sagt på ingång med.)

Image

Och så när jag tagit bort allt dyrt trams som ska få ligga i en låda tills Macke ringt åklagarn, så var det bara hus, slutstycke och pipa. Precis dom delar som Polisen sa NEJ NEJ NEJ till när jag mailade, fattar inte vad deras problem är?! Min pappa säger att det är okej och han sköt en AK47 i Thailand en gång.
Whatever, jag bryr mig inte, jag överlever att det är ca 30% airsoftdelar kvar på en RS pimpad bössa.

Image

Khyberpassade skiten ur bössan idag i väntan på "power tools" och sågade, handknackade delarnas fit för hand. Gick jävligt bra, bara lite småfil kvar här och där.

Kitlist med RS så här långt som är på:
-Lowerhg retrainer, Lower HG, Upper steel vented HG w Gastube, Cleaningrod, Rear sightbase comple, safety lever/fire selector, Pistolgrip och Dustcover.

Var jävligt gött att få på RS dustcover som alla Tottar, Johnnys och Connys sagt "Åhå nä det gå etta, ba å je upp".
Boltcarriern flyter fint också!

Image

RS Dustcover är lite smalare med, så krävs lite filande samt upphettning för att böja ut den i bredden lite, så kommer den sitta som ett smäck, som vissa människor säger men jag inte vet vad dom menar med det. Det får stå för dom, men stabilt som fan kommer det bli.

För att få på RS Dustcover så ska man alltså inte förlänga den som många tror, dels för att det blir fult efter svetsmärken och skiftningar i slitningen som inte matchar. Men framför allt så lägger sig inte safety levern sig rätt och skapar stora gluggar rakt in i huset som ser tokigt ut.

Så det jag gjorde var att såga och jacka om bak på huset där dustcovern går i. Då kommer den längre fram och lägger sig rätt. Ser inte heltokigt ut, men ska senare ta bort nitarna och ta bort fästet för kolven, byta till RS och borra hålen så att den kommer längre fram och nita i gamla spåren. Sen kan man kapa av baktill så syns det inte att man varit där alls. Eller mindre än Lollo Ferraris modifieringsspår. Så tänker alltid jag i alla fall, om allt.

Image

Har tänkt att fila bort serienumret på sidan här, både för att dölja ryska spår men också för att det är vanligt på dom pangare som gör kontanttransaktioner bland brinnande skåpbilar.

Image

Ska även göra om RS magg samt ett trummag (det rumänska/kinesiska 70skotts som inte finns till airsoft) ala 44 minutes. Jag tror inte någon har gjort det än så ska bli spännande, men enligt mina mått och klurerier så ska det inte vara några större svårigheter.

Fortsättning följer allt eftersom paket kommer in, så skyll inte på mig, skyll på USPS som kör tvärtomleken på sin "Priority mail" ;)
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

Chibs
Posts: 139
Joined: 27 April 2014, 01:23
Played Since: 2014

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Chibs » 27 August 2015, 06:42

Riktigt intressant bygge! Ser fram emot att se slutresultatet :D

User avatar
Bennybira
Posts: 640
Joined: 14 May 2012, 20:59
Lag: -FNM-
Played Since: 2008
Location: Ängelholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Bennybira » 27 August 2015, 11:41

Riktigt fett projekt!
Tack för lagliga väggen i ängelholm med :D

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 27 August 2015, 19:48

Tack! Nästa steg är att borra upp front sight och gasblock, då GHK pipan är för tjock tråkigt nog.

Hehe tack, var dock Ängelholms Kommun som stod för väggen. Får komma tillbaka och lägga något pampigt snart, spöregnade ju på invigningen och blev bara en snabb blöt hehe.
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

User avatar
KronaN
Posts: 255
Joined: 10 April 2015, 18:27
Played Since: 2005
Location: Stockholm

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby KronaN » 27 August 2015, 22:59

Detta projekt skulle få vilken pakistansk mattförsäljare/bysmed som helst riktigt stolt :)

Har nog själv tänkt knåpa ihop något snarlikt i framtiden, och det är intressant att se hur du redan löst problemen som kan uppstå (samt gjort grovjobbet kring vilka delar som tillåts av farbror blå). Det man kan önska är att det görs en GBBR av en riktig AK-receiver, med tanke på att ingen gearbox behöver få plats. Men man kan ju få ett skitfint resultat ändå, som man ser här!

Vad kostade den dyraste delen förresten? Lägger du ut upper handguarden i metall på ebay så lär du få en saftig summa...

User avatar
Bennybira
Posts: 640
Joined: 14 May 2012, 20:59
Lag: -FNM-
Played Since: 2008
Location: Ängelholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Bennybira » 28 August 2015, 08:11

@Grim
Hojta innan så tittar jag ner o snackar skit!

@KronaN
Av ren nyfikenhet försökte jag hitta en övre handguard som den,.. och konstaterade att jag inte tjänar tillräckligt :D

User avatar
Terry-hair
Posts: 46
Joined: 21 May 2012, 15:07
Location: Stockholm

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Terry-hair » 28 August 2015, 14:38

Riktigt trevligt projekt! Ska följas!

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 28 August 2015, 20:29

Hehe tack!

@Benny: Will do! Kör nog röda sten imorn, GBG.

Dyraste "delen" hittils var nog GHK AKM, sen frakten på RS delarna hehe. Sen för att besvara din fråga på riktigt var nog exportversionen av AIMS kolven dyrast (som fortf inte kommit med USPS :( )
Resten av delarna är svårt då jag köpte nästan allt från samma kille och fick "mängdrabbat". Säkert hälften av vad det skulle kostat hos återförsäljare.

Billigast var nog RS kolven på 10 dollar, ha! XD Så den är enbart köpt för att den var så billig och för att slippa GHK kolven tills dess att fällkolven kommer.

Överlag är det inte superdyrt med RS grejerna, hittar man bara en bra källa kan man fynda ihop det rätt bra. Med frakt tror jag delarna hittills hamnat på 2-3k bara.

I väntan på att min far dövar sin medelålderskris med resor och jag inte kommer åt hans verkstad för powertools så får fronsight och gasblock vänta och GHK motsvarigheterna sitta på så länge. Eller tills när nån av boysen på MC-klubben kan ta med lite kul verktyg.

Image

Kitlist i dagsläget och på bild:
- Romy Buttstock
- Romy leather sling
- Romy Pistolgrip
- Romy Dustcover
- Romy Complete rear sight
- US made Cheese grater handguard w gastube
- Romy Lower HG
- Romy donkey dong HG (Gamla breda versionen från 60-talet, den från 90-talet är nättare, men det är bara för fjollor och osäkra homofober)
- Romy Cleaning rod
- Romy slantbrake

Gjorde en youtube-video, fast på språket Engelska för att det låter fan skitcoolt!

https://www.youtube.com/watch?v=e3EQsdSlrh8

Och en guide på vad du ska fila bort (alltså fatta att jag slipade bort en centimeter härdat kalashnikovstål för hand!! Så jävla desperat är jag för att få bygga, men det är fett med Pakki street cred.)
Det gröna ska man punktsvetsa på en liten loppa så att den når ner till autosearet. Annars har man bara enkelskott.

Image

Man kan också slipa på "haspen" som håller tillbaka hammaren då den är rätt lång. Men är alltid bra att undvika modifieringar på redan finkalkulerat asiatisk mekanik. Ifall man skulle behöva det i framtiden.
Tanken är väl att byta all det potmetalskräpet som som har satt in där till RS senare med. Kommer dock kräva lite dremmlande etc för att få det att funka. Men det handlar om att maxxxa alla onödiga detaljer, bara för att man kan, är "vuxen" och mamma inte bestämmer vad jag får köpa längre, REBELL!
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

User avatar
MODDAN
Posts: 356
Joined: 16 May 2012, 12:41
Lag: Local Fascist Law Enforcement
Played Since: 2002
Location: Öfvre Östermalm

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby MODDAN » 30 August 2015, 16:23

Hej!
Jag har haft en dröm sen jag var 17 år och pimpade min Inokatsu AKM full med RS delar (Även en rad andra, som den där superlimiterade AIMS på bara 30 ex gjorda).
Lagligt och bra...

Kommer använda mycket engelska termer på delar, dels av vana, dels av okunskap av det svenska språket men framförallt för att det låter coolt!
Du äcklar mig...
Min pappa säger att det är okej och han sköt en AK47 i Thailand en gång.
Han är en inspiration för oss alla.
"Åhå nä det gå etta, ba å je upp".
Djävla defaitistisk inställning...
Har tänkt att fila bort serienumret på sidan här, både för att dölja ryska spår men också för att det är vanligt på dom pangare som gör kontanttransaktioner bland brinnande skåpbilar.
Great minds think alike...
Ska även göra om RS magg samt ett trummag (det rumänska/kinesiska 70skotts som inte finns till airsoft) ala 44 minutes.
Ah... 44 minutes... det är min absoluta favorithobbit från Harry Potter.

Superbt bygge och jag ser fram emot resultatet. Jag har också märkt att RS delar ofta tenderar att vara billigare och enklare att få tag i än RS delarna. Speciellt till 870 och pistoler.

Men uppdaterar du inte snart måste jag åka förbi och straffknulla dig med en M16.
Kommer inte bli uppskattat av någon av oss, men det är enda sättet du lär dig på.
Om jag gör någon förbannad är det antagligen meningen...

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 1 September 2015, 22:17

Äh jag har lirat sen jag var tretton, bara för att jag är en sån rebell ;). Tretton år sen nu till och med, tretton + tretton = dubbel tur.
(För att understryka till alla som ev inte förstår min sarkastiska provokation så är detta alltså inte en uppmaning till att spamma min tråd med diskussion kring ålder.)

Tack! Det känns givet för en photoshoot när jag inom kort flyttat upp till hufvudstaden!
Har gått jävligt slött med att komma vidare.

Kolven verkar fan ha trollat bort sig, eller finns det något snällt snille här som är bättre än mig på att spåra paket?
Här är USPS tracking: https://tools.usps.com/go/TrackConfirmA ... 50608587US
Kollit är inte heller aktivt på Postens hemsida (vilket dom förra varit när dom väl anlänt till Sverige.)

Blev trött på att vänta på access till verkstad och tänkte att jag skulle handborra upp den lilla halvmilimiter på RS siktet och gasblocket för att få på dom på GHK pipan.
Men min laddare till skruvdragaren har dött. Men har beställt ny laddare som kommer i dagarna.

Detta har klart lämnat mig i total abstinens! Så under väntetiden har jag hämtat hem en gammal "fullsize" Uzi replica jag nästan hade glömt att jag lånat ut till polare för filminspelning (nej inte Kung Fury, hur mycket jag än hade önskat) för säkert fem år sen nu.

Skön 90-tals replica i stål och sån där skön fosfaterad grå RS look. Har ett RS topplock på med (som dock är en aning, aning mörkare då RS fägen är annan, men ser schysst ut på). Har beställt lite sköna surplus RS kolv, plasthandguardsen och plastbitarna på pistolgreppet med.

Den har jag sågat sönder tusen små hål i för att få i Stelbents gamla KWC c02 Mini Uzi internals i. Och det ser fan bra ut än så länge (med mycket av Stelbents briljanta idéer då så klart). Så med lite tur har jag snart också en skön GBB Uzi full metall (Och inte nån plastig skranglig, gammal AEP TM) till CQB och custom AIMS till utespelen. Båda med c02 så att dom inte dör av dom nordiska klimat som snart, ångestladdat väntar.

Bilder på det får jag nog starta en egen tråd om sen. Just nu ligger den i en biljon delar i min lägenhet, som ser ut som hemma hos en stökig tjackpundare för tillfället. (Annars är det städat)
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 10 September 2015, 13:18

JAAAAA!!! Efter att Postnord som vanligt leker sin favoritlek kurragömma, dunkgömme (etc beroende på vart i landet du uppenbart hade problem med att växa upp i, eftersom du fortf leker krig som vuxen) så kom äntligen paketet fram imorse!

Så här såg paketet ut, jag har pixlat lite på det, för det gör man på tuffa bilder för att gömma sitt ansikte. Men det fanns inga ansikten att gömma så jag bara gick loss, hoppas det är coolt ändå.

Image

I paketet låg förstås RS kolven som är en Rumänsk vikkolv på AIMS exportversion. Det som skiljer exportversionen är att den har "lever locking" istället för den jobbiga (i mitt tycke) pusch button. Samt en Rumänsk gastube w upper handguard. Dessa är sjukt svåra att matcha med lowern i postorderns vilda västern-land. Men dessa är en perfect match! :)

Även en bonus med GBB UZIn jag jobbat med under väntetiden som nu funkar. Stålreplica --> Shitloads med licensfria RS delar och en KWC c02 GBB Mini Uzis internals. Går som en jävla bäst! (Fortf work in progress och ska försöka tillägna en egen tråd.)

Image

Image

Snart kommer min far hem från sin hitta-sig-själv-resa, då får han bevisa att jag inte är adopterad genom att låsa upp verkstaden igen. Så att jag kan få på RS gasblock och front sight som är kvar.
Har även beställt shitloads med c02 magg att konvertera till RS.

Men har som sagt en flytt inom kort så uppdateringar kan svaja lite. (Om inte nån i STHLM sen har en kul verkstad att hänga i, PM:a isf!)
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

User avatar
Fabbriank
Posts: 112
Joined: 18 August 2012, 02:28
Lag: BRA
Played Since: 2012
Location: Härnösand

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Fabbriank » 10 September 2015, 17:23

Det här är en cool tråd.

User avatar
Bennybira
Posts: 640
Joined: 14 May 2012, 20:59
Lag: -FNM-
Played Since: 2008
Location: Ängelholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Bennybira » 10 September 2015, 18:14

Omnomnom!
Gillar vad jag ser!

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 10 September 2015, 19:42

Jag kan bara skylla på att jag kan inte hjälpa det. Det är inte mitt fel att den blev cool som vanilj-is på 80-talet.

Jag har ju förstås fått en miljon frågor om Uzin så tänkte slänga upp video från testskjutningen här samt texten jag skrev på vilda vida vebben om det.

Måste understryka att det här är större delen Stelbents briljanta ideé jag betvivlade till en början, då jag ville ha en TM box i. Men alla vet att rörliga delar, pang pang på c02 är så mycket mer Sara-Connor-macho att ha.

Men pga vardagslivet och alla cp-tråkiga vuxenansvar som kommer ivägen för oss båda så hann vi aldrig komma vidare mer än Stelbents grovjobb på replica huset som hade massa mög i sig som skulle bort. Sen blev den liggandes nästan et halvår.

Jag kunde inte hålla mig från att bygga under tiden AK delarna lekte kurragömma, så det blev en GBB UZI helt enkelt. I stort sett inga power-tools använda mer än ghettomoddat sladdriga borr på bitshållare på en liten skruvdragare och sen sågat samt filat allt för hand.
Men mycket, MYCKET vilja och ärrade fingrar så gick det till sist. Har hittils tagit en vecka, ett par timmar efter jobbet varje dag.

"Short story is steel replica recever (not sure what brand it is but from the 90´s), TM outerbarrel, RS topcover, sights, stock, handguard, barrelnut and lower. Internals are KWC c02 mini Uzi (bolt, innerbarrel pretty much). This is maxed out with what is legal to use here. In the pics the RS lower are on with working trigger, whats left there is thumbsafe and converting RS mags to KWC c02 internals. In the vid here im using KWC lower to get the mags in since they are some milimeters thicker to the real lower."

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Vc53zfn ... e=youtu.be

Men vi filar på en full ståls Mac-10 gbb samt M-11 SWD som vi tänkte producera och sälja där allt som krävs sen är en m-11 drop in kit.
Jävligt dyr och limiterad serie pickor, men vill man vara lika cool som Lätta-Eét och grabbarna från Compton så får man hustla! ;)
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

stelbent
Posts: 118
Joined: 7 January 2013, 09:03
Played Since: 2006
Location: Lidköping

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby stelbent » 23 January 2016, 02:19

Första gången på minst ett halvår som jag kollar ASS.
Jag f'in älskar dig Ludde! Otroligt arbete du gjort!
Nu har jag tillgång till ganska schyssta maskiner igen.

_RING_ mig 07-16, när jag är som mest inspirerad så bygger vi något ingen har sett <3

(ni hörde, lägg ner era "custom"-bössor)

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 19 February 2016, 15:51

Stelbent: Fan missat att du skrev, luv u 2! <3
Tack, vi får bygga satan i sommar!

Inte hänt jättemycket sent sist då jag varit full igång med flytt till Sthlm och massa jobbprojekt.

Men beställde hem lite rs magg samt trummaggen, ala 44 minutes style! ;)

Image

Min gode vän och sambo Jens Lundgren köpte en ny kamera som han ville snabbt göra en 20% slowmo testfilm med. Mest för att se så att kameran fukade. Så vi provade med bössans nya c02 magg lite kvickt.

https://www.youtube.com/watch?v=xPGy8ej ... e=youtu.be

Jag har även rs gasblock och frontsikte, men som inte passar GHKs tramsmått.
Planen är att snart (1-3 månader) köpa stålpipan, svarva ner, blånera om och sen på med RS delarna där på. Sen börjar det närma sig mål med bara ett par få delar kvar (RS internals etc).
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

User avatar
Down_BSC
Posts: 88
Joined: 10 March 2015, 18:52
Played Since: 2015
Location: Järfälla
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Down_BSC » 19 February 2016, 16:01

Skön tråd!
Haha tyckte mig ana att du var en målare. :) Piecen på verktygsväggen kunde varit ett beställningsjobb, men västen var ingen tillfällighet.
Skön old school stil!
DownOne Backstage Crew
Instagram: https://instagram.com/down_bsc/

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 4 March 2016, 18:51

Hehe tack! Fet burner själv där på avataren!

Jag har inte gjort så stora stormsteg i utvecklingen än, sitter också halft och planerar resa för att hämta hem AR delar för vintage M16A1 bygge senare, i samma maxad RS anda.

Men jag har moddat både trummagg och 30-skotts att passa i bössan. Man få fila/dremla med klinga lite här och där för att inte störa mekaniken i bössan.

Satte followern i 30-skotts för skojs skull i videon, ska bort sen. Men som också funkade. Planen där är sen att skala bort co2 maggets internals så man kan trycka den från botten och upp. För att ha kvar så mycket av RS toppen etc.

Det syns knapp men har trimmat och blånerat läpparna lite för att boltcarriern inte ska ta emot och låsa sig.

30-skotts:
https://www.youtube.com/watch?v=xx_vsK6 ... e=youtu.be

75-skotts:
https://www.youtube.com/watch?v=lZ585j6XBXM
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

User avatar
Gwlyddyn
Posts: 2128
Joined: 14 May 2012, 15:37
Lag: Спарта
Played Since: 2010
Location: Stockholm

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Gwlyddyn » 4 March 2016, 19:00

Ett litet tips när du pratar om att "hämta AR delar" är att det mesta vapenrelaterat numer är ITAR-klassat i USA. Blir jättetråkigt om du fastnar med sånt i väskan. Jätte.

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 4 March 2016, 19:02

Precis som jag nämt i den andra tråden har jag koll på sånt.
Men tack för headsup ändå!

Undanbedes fler kommentarer kring hur cpsvårt det är att skaffa en M16, jag vet redan om det ;)
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

User avatar
Twist
K&S-Admin
Posts: 2137
Joined: 7 May 2012, 15:21
Lag: Disposable Heroes
Played Since: 2001
Location: Tågarp
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Twist » 21 April 2016, 18:46

Riktigt, riktigt kul projekt och genomförandet går ju knappast att klaga på. Jag väntar med spänning på uppdateringar! :D
- Tillförordnad ansvarig för Airsoftbörsen -
  • Vill du få tillgång till Airsoftbörsen? Följ guiden.
  • Har du ansökt om tillgång och väntat mer än en vecka? Skriv en rad här.
  • Mina affärsredovisningar

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 12 May 2016, 20:49

Tackar! :D

Den ligger lite på is atm. Den har fått en RS varbygel/magcatch.
Men planen är att köpa stålpipan (airsoft så klart ;) ) som finns och svarva ner den så RS gasblock och frontsikte går på. Då original pipan i klen aku är för tjock samt gör front siktet sladdrigt.

Har mest skjutits på i förmån till dom andra RS byggena. Men det kommer!
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 13 May 2016, 23:35

För att inte vara tråkig och inte postat bilder på ett tag så slänger in en bild på hur jag i beslutsångest klär om henne/hen/han/den minst fem ggr i veckan ;)

Image
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft

User avatar
Twist
K&S-Admin
Posts: 2137
Joined: 7 May 2012, 15:21
Lag: Disposable Heroes
Played Since: 2001
Location: Tågarp
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Twist » 13 May 2016, 23:46

Den rumänska kolven är given tycker jag. Smexigare blir det inte. Mag eller trumma är svårare, fint vilket som, men där behöver man ju inte välja. ^^
- Tillförordnad ansvarig för Airsoftbörsen -
  • Vill du få tillgång till Airsoftbörsen? Följ guiden.
  • Har du ansökt om tillgång och väntat mer än en vecka? Skriv en rad här.
  • Mina affärsredovisningar

User avatar
Grim Nyberg
Posts: 252
Joined: 29 October 2012, 20:58
Played Since: 2003
Location: Stockholm
Contact:

Re: Projekt: RS GHK AK så långt lagen tillåter

Postby Grim Nyberg » 15 July 2016, 17:05

Nu kommer äntligen lite kul updates!

GHK AKM är ju externt byggd i stål, dessvärre är deras pipa i ganska klen aluminium och frontsiktet fladdrar lätt efter att man plockat isär den ett par gånger.
Aluminiumpipan är också tjockare än RS måtten. Så att få på RS frontsikte och gasblock är klurigt. Handguard retainern kan man slipa lite på pipan för att passa och bakre siktet går att klubba dit med våld pga klent aluminium, som kan ses på dom tidigare bilderna.

Men jag har ju länge velat ha alla delarna längs med pipan i RS-delar. Så jag beställde samoons stålpipa som jag och bästefar svarvade ned till rs-mått (så nära det går iaf med tanke på att den är anpassad för airsoft.)

I "verkligheten" är ju RS pipan är ju gängad för muzle braken, men på ghk har dom satt på den gängade delen på fronsiktet av nån konstig anledning. Så det fick vi såga av och svarva ned en aning bak till.
Sen hettade pappsen upp stålpipan så pass att den expanderade och man kunde knacka i den gängade biten. Sen när det svalnar krymper den igen och blir som en del.

Image

Image

Krävdes även att man fick borra fler hål för pinsen då GHKs original bara sitter med en pin samt en insexskruv.

Resultatet blev till sist en solid jävla pipa helt i stål! :D

Image

Behöver även en ny "fjädrad pin" på frontsiket som låser muzle breaken då GHKs inte passar. Men den kommer strax med massa annat i min nästa megaorder från USA. Tills dess får den sitta med bara en pin.

Nu har jag precis installerat allt ihop med en tightbore-pipa samt blånerat den lite snabbt. Tänkte coca cola rosta pipan lite lätt sen med.

Men så här ser den ut i dagsläget och börjar närma sig den lagliga gränsen.

Image

Image

Image

Image

Image
(Även en bonus bild på mitt andra pågående bygge av en RS vintage Colt M16A1 på WA GBBR systemet, med ännu mer RS delar än GHKn hehe.)

Nuvarande kitlist:

- GHK AKM
- Samoon custom steel barrel
- Ironman tightbore inner barrel

RS delar:
- Romy Complete front sight
- Romy Muzle break
- Romy Cleaning rod
- Romy Gasblock
- Romy HG retainer
- Romy Complete rear sight
- Romy gastube
- Romy Upper handguard
- Romy Lower HG
- Romy donkey dong HG
- Romy Dustcover
- Romy fire selector
- Romy Buttstock
- Romy Pistolgrip
- Trigger guard
Real Fake Guns
https://www.facebook.com/realfakeguns
Riktiga pang pang till airsoft


Return to “Vapen”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests