Page 1 of 1

Problem med Baufeng UV-5R

Posted: 19 January 2015, 10:28
by Moonakk
Som sagt.. har strul med min radio.

Jag köpte den från 409 shop, men har inte kunnat testa den riktigt tills nu i helgen. Före så programmerade jag den enligt den guide som finns här på forumet.

Här är problemet: Jag får inte PTT och headset att fungera med radio.
Jag kan dock konstatera att problemet inte ligger i hårdvaran, då radion funkar med det medföljande headset a la mobiltelefon som jag fick med. Headsetet jag köpte från Röda Stjärnan, med en Kenwood PTT, funkar i en annan radio, men inte i min.

Så vitt jag vet ska det väl vara Kenwood kontakt på en Baufeng? Annars är ju det problemet antagligen. Om inte kan det möjligen vara någon inställning som ska ändras?

Borde inte vara någon form av glapp då grejerna är nya och fungerade i en annan radio som sagt.

Ideér och tankar kring detta?

Re: Problem med Baufeng UV-5R

Posted: 19 January 2015, 12:54
by Kocken149
Ej kompatibel. Så är det bara. Är ett helvete att hålla på med kinaradios och mikrofoner, elementmikrofon funkar inte i min puxing 888k. Enda som har funkat för mig är en monofon jag köpte till från 409shop. Ska prova med rs mikrofon, men känns sådär att lägga 1000kr på något som är hit o miss.

Re: Problem med Baufeng UV-5R

Posted: 19 January 2015, 15:55
by dariantel
jag har kört både monofon och headset av olika slag i min, dock glappar den rätt mycket så den ligger endast som nöd reserv idag.
microfonen som är inbyggd har dött på den med.
Tror tyvärr som föregående, det är problem med kompabilitet

Re: Problem med Baufeng UV-5R

Posted: 19 January 2015, 16:32
by OlleBlue
Kontakten på radion kan vara ganska svår att få rätt på baofeng radion, se till så de inte sitter gjutskägg el dylikt i kontakten och att den verkligen klickar till.

Re: Problem med Baufeng UV-5R

Posted: 10 February 2015, 18:36
by Geffel55
Tjenare! Fick hem min Baofeng UV-5R idag och hade exakt samma problem som du hade. På min var det att Keenwood kontakten inte gick in, de rör sig kanske 0.5mm. Det jag gjorde var att skruva isär radion och sedan tog bort gummisaken man sätter för hålet när man inte har headset inkopplat. Då kunde jag trycka in den det lilla extra som behövdes. Kanske inte de bästa sättet men nu funkar det iallafall med dem sakerna jag har.

Värt att nämna är att det headset som ingick med radion fungerade, för om du kollar på själva keenwood kontakten ser du att den har en liten höjning vilket gör att den går in lite längre.
Hoppas du förstår hur jag menar :)

Re: Problem med Baufeng UV-5R

Posted: 18 February 2015, 14:41
by Tony Olausson
Ett känt problem med UV5R och vissa tillverkningsserier. Haft några som jag får skära av en liten del av vissa headset-kontakter pga att hålen på radion inte ligger centrerade plasten där man sätter i headseten.

Ett till känt fel är att vissa serier börjar strula med kontakten i radion.
Används headset och sen tar man ur det så hörs inte talet.
Detta pga att radion tror att headsetet sitter kvar och har kopplat förbi micen i radion.

Haft detta problem på 15 av 300 apparater så inget allvarligt problem.

Re: Problem med Baufeng UV-5R

Posted: 18 February 2015, 14:54
by Vaksai
Jag var tvungen att tejpa fast kontakten till PTT:n på min Baofeng. Annars glappar typ 0.1mm, men tillräckligt för att det inte ska fungera.

Re: Problem med Baufeng UV-5R

Posted: 1 March 2016, 13:28
by Pockie
Tack för den här tråden! Funkade för mig att skala av någon millimeter på ena långsidan av kontakten för att min ptt skulle fungera. Den sidan som är mot batteriet :)