Page 1 of 1

Puxing 777 vhf -> monofon -> 101inc aktiva kåpor

Posted: 15 June 2017, 11:34
by mouse
Hej proffsen!

Har 101inc aktiva kåpor och Puxing 777 VHF. Önskar koppla ihop detta med en monofon mellan.

Men vad för grejer ska jag ha? Går det ens?
(Jag vet att 101inc kåporna är skit, köper riktiga grejer en annan gång så orka inte ens kommentera att jag borde göra det)

Re: Puxing 777 vhf -> monofon -> 101inc aktiva kåpor

Posted: 16 June 2017, 17:58
by Thinker
Monofonen du köper bör ha ett 3.5mm uttag undertill vid kabeln, det finns dock de som saknar eller som har 2.5mm så kolla innan du köper. Skulle också rekommendera att du kollar hur klämman är utformad, en bra klämma som fäster och hakar i exempelvis webbingrem är i längden bättre än en som bara klämmer ihop, vilket är vanligaste typen på billigare monofoner. Har inte koll på just de kåporna, men de borde ha en ingång för ljud, troligen också 3.5mm kontakt. Det du då behöver är bara en enkel kabel med 3.5mm kontakter i vardera ände av lämplig längd och koppla samman, köpa en mono kabel kan vara bästa alternativet, för vill det sig illa kan du få problem med att du bara får ljud i ena sidan eller liknande pga monofon eller headset kontakten är vänster på ena och höger på enda, och en stereokabel mixar då ej samman detta. Borde inte vara problem, men kan dyka upp.

Du kan alltid löda egen kabel, kontakter finns bla på Kjell Co men tenderar bli mindre hållbar lösning än färdigköpt kabel.