Ksk frågor

User avatar
Malus
Posts: 96
Joined: 14 May 2012, 13:40
Lag: Raubtieren/UBRT
Played Since: 2011
Location: Göteborg

Ksk frågor

Postby Malus » 15 June 2012, 22:35

Hej e rätt ny inom airsoft haft 2 söndags och 1 helg spel mest på grund av jag inte fått tummen ur och börja skaffa gear.

fastnade för flecktarn camot och just ksk g36:an och när jag fick tag i en begadi ksk rail så tänkte jag why not.
Vad jag förstått av förra forumet så verkar just ksk va lite dyrare så vill skaffa rätt saker därav denna post så har några frågor.

Fråga 1. Kläder

Är Leo Köhler the brand too go?

http://www.asmc.de/en/Clothing/Men/2-Li ... arn-p.html

http://www.asmc.de/en/Clothing/Men/2-Li ... arn-p.htmlFråga 2. Vapen

Mp7 flipsen vart beställde ni era? hitta 1 på evike

http://www.evike.com/product_info.php?products_id=28214

Sidearm e p8 om jag förstår det rätt men dom jag hittat e uppe i 113+ m/s.

Ras får väl bli begadi´s men en peq box.Sen kommer vi till väst där e det ju alltid från person till person va man gillar men fastnade för tacgears.

Chestrig specialist Flecktarn och Chestrig Standard ni som har köpt dom vad tyckte ni?
War. War never changes

User avatar
Kalle
Posts: 202
Joined: 14 May 2012, 16:07
Lag: Kirschenbauer
Location: Uppsala

Re: Ksk frågor

Postby Kalle » 16 June 2012, 16:32

Innan du bränner massa tusenlappar på gear tycker jag att du ska göra dig själv en tjänst och spela lite mer så att du verkligen vet vilken inriktning du vill köra. Du kanske hittar nåt lag som passar dig men de kanske kör en annan inriktning osv. Bara så att du inte köper en full uppsättning och det sen visar sig att du vill köra något annat ;)Annars så...
Leo Köhler is the shit! Mycket bra grejor.

Mp7 flip-ups hittar du på begadishop: http://begadishop.com/catalog/product_i ... ts_id=4470

P8 stämmer. En P8 är en 9mm USP så vill man ha något som inte skjuter för hårt för att vara sidearm, få blowback osv så går det bra att köra på en USP .45. Det är ingen som märker någon skillnad ändå! ;)

TacGear standard chest rig ( http://www.asmc.de/en/Gear/Military/Loa ... arn-p.html ) är mycket trevlig men vill man kunna göra en egen setup så kan man köra Tactical Tailor MAV (med bib om man vill) för att vara korrekt, och sen sätta fickor på den.
"Wir sind Deutsche, es ist was wir machen!"
- Kirschenbauer Airsoft Uppsala
Följ oss på facebook!

User avatar
Malus
Posts: 96
Joined: 14 May 2012, 13:40
Lag: Raubtieren/UBRT
Played Since: 2011
Location: Göteborg

Re: Ksk frågor

Postby Malus » 16 June 2012, 17:12

tack för begadi länken

Har några vänner som kör med rysk inriktning men speciellt här i götet är nästan alla ryss,jänkare, britter så ville köra något annat. En kompis skall haka på med tysk inriktningen men han har varit sjuk mycket nu så han skall bara få stabilare ekonomi så skall han handla han med.

Kommer mest bli söndagsspel just nu så milsima 100% med väst kan komma senare.


TacGear standard chest rig +1

Nån som handlat specialist?
War. War never changes

User avatar
Sergant
Posts: 38
Joined: 14 May 2012, 17:11
Lag: Czech Legion
Played Since: 2006
Location: Piteå

Re: Ksk frågor

Postby Sergant » 17 June 2012, 14:54

Härligt med en som vill köra tyskt. :)

På tal om USP P8 så satsa inte på KJW USP P8 för den har två negativa grejer. 1. Grejen som håller manteln på plats trillar ut om man vinklar pistolen lite grann och skjuter. 2. magasinen är helt av värdelösa. så satsa på något annat märke. Tänkte mest bara som en varning från mig till dig. ;)
Mvh Simon

User avatar
Malus
Posts: 96
Joined: 14 May 2012, 13:40
Lag: Raubtieren/UBRT
Played Since: 2011
Location: Göteborg

Re: Ksk frågor

Postby Malus » 17 June 2012, 15:50

tackar för varningen.
War. War never changes

User avatar
p33krN
Posts: 939
Joined: 14 May 2012, 17:57
Played Since: 2011
Location: Linköping

Re: Ksk frågor

Postby p33krN » 17 June 2012, 20:40

Hej!
Kul att du vill spela tysk! :)

Till att börja med så kan du fundera på om vilken typ av KSK-stil du vill ha. Generellt sätt så finns det två kategorier, den ena är "DA/Direct Action" och den andra är typ jägar-/spaningsförbands-stilen á la -90/-00talet "oldschool".


Jägare:
ImageDirect Action:
ImageImage


"Jägar-gear" lämpar sig såklart bättre för skogsspel samt storspel/milsim medans DA är bättre för CQB.

Dagens KSK lutar mer åt DA-hållet, dem använder t.ex. Crye-uniformer och mollevästar, i vissa fall t.o.m multicam. Själv tycker jag dock att "oldschool-stilen" är snyggast.


Mina tyskkitt:
Jägare/Spanare (bild)
Jägare/Spanare (bild 2)

Kitlist:
Leo Köhler Smock & KSK-byxor
Tacgear Bonnie
Tacgear Standard Chestrig
Goretexkängor
BW-handskar
60liters flecktarnrygga från MMB (ej på bild)

Direct Action (bild) (Denna kanske inte är så himla korrekt om man ska vara petnoga, men det kan ge en idé om hur ett DA-kit kan se ut)

Kitlist:
Öken-flecktarn-uniform (vanliga BW, inte köhler)
Flyyes kopia på Eagle Industries Platecarrier w/ cummerbund
Diverse mollepaneler och dropleghölster
Mechanixhandskar
MICH 2000

Hoppas det kan inspirera lite.
#dualtubemasterrace
|| Mina nya affärsredovisningar ||

User avatar
Malus
Posts: 96
Joined: 14 May 2012, 13:40
Lag: Raubtieren/UBRT
Played Since: 2011
Location: Göteborg

Re: Ksk frågor

Postby Malus » 17 June 2012, 22:47

Jägare blir det. Stort tack p33krN,Kalle och Sergant för alla tips. Får återkomma med lite bilder när när saker börjar trilla in
War. War never changes

User avatar
p33krN
Posts: 939
Joined: 14 May 2012, 17:57
Played Since: 2011
Location: Linköping

Re: Ksk frågor

Postby p33krN » 18 June 2012, 00:49

Ok! :)

Glömde också svara på din fråga om specialistriggen. Jag har provat den och den kräver att man är ganska så lång. Jag som är ca 170cm är för kort för den riggen, vilket gör att den sitter på höfterna för mycket. En annan grej med specialistriggen är att man inte kan ha midjeband på sin ryggsäck på den riggen, till skillnad från standardriggen.

Som sagt, om du är ute efter mer inspirationsbilder på jägare så kan du kolla efter "fernspählehrkompanie".

Själv är jag inte helt nöjd med standardchestriggen och jag funderar på att skaffa den här: http://www.recon-company.com/lightspeed ... ropentarn/

Då får man med sig 8st magasin istället för 6st, vilket blir det samma som specialistriggen (Man får samma kapacitet som med specialistriggen förutom 2st pistolfickor, däremot kanske man kan få in mindre pistolmagasin i granatfickorna?). Kartfickan ser också bättre ut på sabre-riggen, det kan vara lite knackigt att få in en laminerad A4-ark i standardriggen (vilket kommer att visa sig vara smidigt på milsim).

En annan fundering är användningen av smock under sommarmånaderna, har själv provat och det blir väldigt svettigt, men ack så smidigt det är med alla fickorna man har, man kan säga att smocken kompletterar riggens få fickor. Dock så funderar jag på köhlerskjortan som du länkade - för användning på varma spel. Smocken tar nämligen bort möjligheten att bära hölster, vilket är okej då det är kallt (och skönt att ha en smock), men på sommaren då man kan använda GBB så kan det vara ytterligare en motivation till skjorta före smock, då man inte blir hindrad från att ha ett bälteshölster.

En sista tankeställare är också angående användningen av ryggsäck. Jag brukar använda en liten assaultpack (ca 20 liter) på söndagspel, där man kan ta med sig näsdukar, extra vatten, kulor och en mindre matsäck. Men på storspel så kör jag med min 60litersrygga (länk till den). Då tar jag med mig mat, stormkök, regnkläder, några liter vatten, batteri, kulor, gas och övrig "bra-att-ha-packning".
#dualtubemasterrace
|| Mina nya affärsredovisningar ||

User avatar
Taccola
Posts: 7
Joined: 25 May 2012, 00:59
Lag: ASUYA

Re: Ksk frågor

Postby Taccola » 18 June 2012, 01:10

Skrev ett inlägg angående Leo Köhler i gamla forumet (ska försöka hitta det). Det är en vanlig uppfattning att Köhler på något sätt skulle vara mer "RS" än andra. Så är inte fallet. Köhler är en av leverantörerna till BW och hör till de bättre tillverkarna, men är inte unika. Men en fördel är förstås att Köhlers grejer är lättare att få tag på.

Einsatzkampfblusen det länkades till på ASMC används åtminstone som egeninköpta persedlar av soldater, men tvivlar på att KSK får ut dem. Den är dock trevlig, om man inte ogillar endast kardborreknäppning. Den ser ju ut som den gör för att bäras under väst. Om man är ute efter en typisk KSK-utrustning kanske man bör leta efter alternativ...

Byxorna är väldigt trevliga, och det finns flera tillverkare. Köhler är ju lättast att hitta, men som sagt inte unika.

Angående TacGears specialistchestrigg så hade jag den en kort tid. Håller med om att den inte funkade så bra om man är kort. Är 180 och jag behövde (utan väst) korta den så mycket jag kunde. Tyckte att fickorna var lite för tunna och sladdriga. Har bara sett en bild av den med vad som påstods vara KSK. Bland chestriggar är ju en klassiker ATXS, som varit mycket populär bland bl.a. FschJg. Tycker den är väldig bra och funktionell, men den är ju inte frontöppnad och lite bökig att få på... ;)

Om man ska köra "old school" KSK så är ju KSK-västen ett självklart alternativ att tänka på. Den är ju dock rätt dyr... Går bra att bära till issue Berghaus Atlas, eftersom spännen kan öppnas i sidan för att få fram midjebältet. :) Har inte hunnit använda min än, så jag får återkomma med egna erfarenheter senare.

User avatar
p33krN
Posts: 939
Joined: 14 May 2012, 17:57
Played Since: 2011
Location: Linköping

Re: Ksk frågor

Postby p33krN » 18 June 2012, 02:34

Är det ingen dragkedja på LK:s Einsatzkampfblusen? Om du har provat den, hur upplever du den? Är det några problem med knäppningen, går den lätt upp?
#dualtubemasterrace
|| Mina nya affärsredovisningar ||

User avatar
Taccola
Posts: 7
Joined: 25 May 2012, 00:59
Lag: ASUYA

Re: Ksk frågor

Postby Taccola » 18 June 2012, 13:55

Nej det är ingen dragkedja på LK:s (framtagen av Sierra313) Einsatzkampfbluse. Eftersom den är utvecklad för att fungera bra under skyddsväst, så har man undvikit metalldelar (dragkedja och knappar) för att inte ge sekundära skador vid träff. Öppningen hålls ihop av 3 st 10 cm långa kardborreremsor. Med en vanlig skjorta med dragkedja och/eller knappar hamnar ju allt rätt på en gång, men här får man ju passa ihop kardborren. Väl på plats håller de ihop, inga problem där, men den högsta remsans övre kant är i höjd med bröstfickorna, så halsöppningen blir rätt luftig. Det kan ju vara bra, men den sitter då inte lika stabilt på plats som en vanlig fältskjorta (inget större problem med skyddsväst på gissar jag, men har inte testat än). När jag tar på ATXS:en och resten får jag därför dra ned skjortan några gånger... Men sen funkar det rätt ok. Gillar förstås armfickorna som funkar bra, och ventilationsnätet under armarna luftar ju bättre än de små hålen (som ibland t.o.m. saknas) på standardskjortan.

User avatar
Rhino
Posts: 299
Joined: 18 May 2012, 15:09
Lag: отряд Киров
Played Since: 2010
Location: Ekerö, Stockholm

Re: Ksk frågor

Postby Rhino » 22 June 2012, 20:58

Jag har en snabb fråga, är det legit att rulla Magpul emagsen till ett ksk kit a'la DA?
We strike from the shadows.

Jag är 12år, jag lovar.

User avatar
Malus
Posts: 96
Joined: 14 May 2012, 13:40
Lag: Raubtieren/UBRT
Played Since: 2011
Location: Göteborg

Re: Ksk frågor

Postby Malus » 24 June 2012, 12:27

Hejsan igen lite mer frågor. mailat lite med ASMC för att få fram rätt storlek och dom tyckte large va ok. Är dom små i storlekarna? large känns rätt stort i mina ögon med måttband m.m eller kan dom ha rätt?

begadi rasen... finns inga möjligheter att få in ett batteri där eller e det bara peq box eller dra bak elen som går?
War. War never changes

User avatar
Kalle
Posts: 202
Joined: 14 May 2012, 16:07
Lag: Kirschenbauer
Location: Uppsala

Re: Ksk frågor

Postby Kalle » 24 June 2012, 12:57

Att få in batteriet beror på vilken bössa du har, samt vilket batteri så klart. Det är ganska trångt men ett mindre LiPo går in. Tex http://shop.ehobbyasia.com/bb-battery/b ... -plug.html

Däremot på en Ares/Umarex så kommer ett sånt batteri inte få plats eftersom gasblocket begränsar utrymmet längdmässigt. Har man en sån (like me) så är man så illa tvungen att dra elen bakåt eller lägga det i PEQ.
"Wir sind Deutsche, es ist was wir machen!"
- Kirschenbauer Airsoft Uppsala
Följ oss på facebook!

User avatar
Malus
Posts: 96
Joined: 14 May 2012, 13:40
Lag: Raubtieren/UBRT
Played Since: 2011
Location: Göteborg

Re: Ksk frågor

Postby Malus » 24 June 2012, 13:04

Jg g36 k med 7,4 lipo mini modellen. Men ja varför chansa, tejpa lipo utanför och få ett skott på e inte värt
War. War never changes

User avatar
p33krN
Posts: 939
Joined: 14 May 2012, 17:57
Played Since: 2011
Location: Linköping

Re: Ksk frågor

Postby p33krN » 25 June 2012, 13:02

Rhino: Menar du M4-Emags eller de kommande G36-magasinen från magpul?

Maulus: Det enda jag kan jämföra storlekarna mot är en vanlig TRU-spec ACU. Jag har medium i ACU samt medium i LK-kläder.


Jag använder detta batteri: Länk. Det får plats i RAS:et, har även en mosfet där.
Själv kör jag på detta viset med batteriet: Bild 1 och Bild 2

Tejpen är bara till för att visa hur batterierna sitter fast, man behöver ingen tejp på riktigt.
#dualtubemasterrace
|| Mina nya affärsredovisningar ||

User avatar
Malus
Posts: 96
Joined: 14 May 2012, 13:40
Lag: Raubtieren/UBRT
Played Since: 2011
Location: Göteborg

Re: Ksk frågor

Postby Malus » 25 June 2012, 16:56

Hitta mina gamla miltec byxor som jag köpte förra året på forumet och dom va xl och satt rätt ok så får chansa, e inte mer än att byta annars.

Håller mig nog med peq nu i början e helt grön med vapen, pill men mosfet och deans och annat upgrades blir det lite senare. Tack för förslagen.
War. War never changes

User avatar
Kalle
Posts: 202
Joined: 14 May 2012, 16:07
Lag: Kirschenbauer
Location: Uppsala

Re: Ksk frågor

Postby Kalle » 25 June 2012, 21:23

Miltec =/= Leo Köhler, tror LK är betydligt större i storlekarna.

XL kommer nog va för stort så vida du inte är 2m lång och manlig om midjan. Har för mig att min lagkamrat som är ungefär som mig (tänk ca 188-190cm, 85-90kg) har medium. Eller har jag fel nu? Hur stor är du p33krN?
"Wir sind Deutsche, es ist was wir machen!"
- Kirschenbauer Airsoft Uppsala
Följ oss på facebook!

User avatar
Malus
Posts: 96
Joined: 14 May 2012, 13:40
Lag: Raubtieren/UBRT
Played Since: 2011
Location: Göteborg

Re: Ksk frågor

Postby Malus » 25 June 2012, 21:49

185 lång och 82 kg e man så medium som det jag mätte själv inann jag maila asmc och som du skrev kalle verka va mer troligt
War. War never changes

User avatar
p33krN
Posts: 939
Joined: 14 May 2012, 17:57
Played Since: 2011
Location: Linköping

Re: Ksk frågor

Postby p33krN » 25 June 2012, 23:25

Kalle:
Jag är 170cm och är normalt byggd (inga husdjur, röker inte :lol:), så jag har lite plats över i medium, så som man borde ha det. Kan tillägga att jag ligger precis på gränsen mellan 48/50 och 50/52 i diverse andra tyska plagg. I reguljärkläderna har jag typ Gr.7 eller 8.

ASMC har även en storlekstabell här: http://www.asmc.de/content/en/Groessentabelle.html


Maulus:
Äsch, det finns bra lödningsguider så åtminstånde deans kan du fixa. En lödkolv kostar 100kr på biltema/jula/clasohlson. Deans finns för kanske 20kr paret om inte billigare.

http://www.youtube.com/watch?v=n9EuzyqmZvA&hd=1

Sen om du inte har en PEQ-box redan så köp inte en sådan, det ser bara fult ut på G36:or. Batterierna jag länkade är dessutom otroligt billiga och bra.
#dualtubemasterrace
|| Mina nya affärsredovisningar ||

User avatar
Rhino
Posts: 299
Joined: 18 May 2012, 15:09
Lag: отряд Киров
Played Since: 2010
Location: Ekerö, Stockholm

Re: Ksk frågor

Postby Rhino » 26 June 2012, 19:24

p33krN: G36 E-magsen.

förövrigt en till fråga, ref. bilden på DA kitet, någon som har koll på vad det är för väst?
We strike from the shadows.

Jag är 12år, jag lovar.

User avatar
Taccola
Posts: 7
Joined: 25 May 2012, 00:59
Lag: ASUYA

Re: Ksk frågor

Postby Taccola » 27 June 2012, 00:44

Malus:

Leo Köhlers KSK-byxor ska motsvara följande tyska civilstorlekar:
Small = 44/46,
Medium = 48/50,
Large = 52/54,
XL = 56/58,
XXL = 60/62

Mina M tycker jag motsvarar det, och jag vet att jag kontrollmätte midjan och att det stämde bra. En rymlig byxmodell, men inte extremt överdriven.

User avatar
p33krN
Posts: 939
Joined: 14 May 2012, 17:57
Played Since: 2011
Location: Linköping

Re: Ksk frågor

Postby p33krN » 27 June 2012, 01:31

Rhino: Det har jag inte koll på, min gissning skulle dock vara att det inte är det, inte än iaf.

Västen dem har på bilden verkar vara vanliga CIRAS.
#dualtubemasterrace
|| Mina nya affärsredovisningar ||

User avatar
Taccola
Posts: 7
Joined: 25 May 2012, 00:59
Lag: ASUYA

Re: Ksk frågor

Postby Taccola » 28 June 2012, 00:40

Rhino:
På de två "DA"-bilderna tror jag den närmaste på vänstra bilden ska ha Flyye CIRAS (de hade sådana på prov tidigare) och den närmaste på högra bilden Lindnerhof 2-delad chestrig med dubbla Lindnerhof G36-fickor (och skydd under).

Durin
Posts: 14
Joined: 18 May 2012, 21:34
Location: Örebro

Re: Ksk frågor

Postby Durin » 8 August 2012, 18:44

har en fråga, vad är de för lurar dom har på AD bilden?

@Malus: om du känner för att skaffa en färdig kittad Msiras i tan så kommer jag dra mig till göteborg nästa vecka(finns på försäljnings tråden).


Return to “Tyskland”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest