Airsoft Event: NAM 69 TT2

TAC Ordinator
Posts: 185
Joined: 21 May 2012, 17:02
Lag: TAC
Played Since: 1991
Contact:

Airsoft Event: NAM 69 TT2

Postby TAC Ordinator » 17 May 2019, 20:26

Image


Vietnam Airsoft-MilSim

Pris 450:- fram till juni därefter 500:- betalning på plats +100:-
SWISH: 0709690400 - Skriv Nam69 och Namn!
Pga många sena betalningar på tidigare spel som ställer till det med logistik, mat ut till spel, sovplatser etc är det ett slutdatum att betala senast JULI - därefter tillkommer 50:- och 100:- vid betalning på plats.

Var: Räddningsskolan Rosersberg (hyrt hela området hela helgen)
När:20-21/7-19
Fredag: Möjligt att komma redan kväll och checka in från bygga tält -läger samt börja köra "in carakter" från ca 19:00.

Barack, "Lögaren" är hyrd där det finns:
WC, Vatten, Dusch, el.
In game används denna byggnad mest av spelledningen samt ev för genomgång/ordergivning.

Tält kommer finnas
Vill du ta med eget - se till att det är gärna militärt.
Om inte se till att det är mörka färger så det inte sticker ut.

Vi kommer använda PYRO, FORDON, SKADEKORT, utspisning ute i fält m.m.

Utr: Tidsenligt gäller!
Både vapen och kläder...så långt som möjligt ska försöka se rätt ut - sen vad som finns under ytan eller om det är repro etc spelar mindre roll.

Fokus kommer vara på känsla, upplevelse, lägerliv, patruller och gruppkänsla och roller - befälsordning - kunskaps/vapen spec, mera än att fokusera på ren airsoftstrid.

OBS: Detta är INTE ett reglrätt airsoft-strid spel - detta är ett MILSIM där mycket vikt läggs på att ha bra gruppdynamik, ordergivning och en hel del realism i utrustning för att skapa "den rätta känslan".
Det kan bli långa tillfällen av patrullering, vaktande av FOB, avminering, grävande av värn etc. Stridskontakt kan bli plötslig, våldsam och blåsa över lika fort som den dyker upp - så räkna ej med "vanligt" airsoftande med snabba respawn etc. Fienden VC - är en "B" styrka som främst är där för att resten ska ha KUL!
Strid sker oftast på nära håll plötsligt . bakhåll, sammanstöt, mm.
VI UPPMANAR ATT HA CQB TRIMM.

Det är ingen tävling! ÄRLIGHET, Fair-Play är av yttersta vikt - ALLT handlar om känslan - TA TRÄFF, KÄNN efter, Lyssna, eller se var kulorna kommer - är det mycket troligt att man blivit träffad ta hellre en träff för mycket än för lite. MEN å andra sidan verkar någon ta dålig träff förstör inte spelet genom att direkt skrika om TA TRÄFF! (förstör känslan fort för andra) - skjut igen - (inte alltid man träffar så bra som man tror) om det upprepas ta det med ditt gruppbefäl och/eller spelledningen.
Utgå från att B-styrkan "VC" är där för DIN skull att du ska ha kul.

STORY och bakgrundsinfo om vad spelet kretsar kring:
Scenarion i NAM69 serien utspelar sig mest i III Corps.
Detta har hänt:
TET-Offensiven
Nordvietnamesiska armen (NVA) och FNL (kommunistiska rebeller – aka VC) gjorde ett massivt överaskningsanfall över hela Sydvietnam. Namnet kommer från Têt högtiden (Vietnamesiskt Nyår) som de inledande anfallen genomfördes på. Blodiga strider mellan parterna rasade i hela landet och städer som Hue, Da Nang, Quang Tri, Dac To, Nha Trang och Saigon blev hårt drabbade.
Tet offensiven var indelad i tre faser.
Fas ett startade den 30-Jan-1968 men redan mot slutet av Februari hade kommunisterna slagits tillbaka på alla håll. ”Folkets uppror” kommunisterna hade hoppats på skede aldrig – tvärt om visade det sig att merparten av de civila i Sydvietnam inte var redo att överge den USA stödda kapitalistiska styret.
Fas två även kallad ”Mini TET” genomfördes under Maj till Juni som en reaktion mot offensiva uppdrag som Sydvietnams arme (ARVN) och USA genomförde som åtgärder i TEST spår.
Fas tre omfattar främst flera sammlade anfall under Aug-Sep-68.

Operation Quyet Thang ("Resolved to win"), 11 March – 7 April 1968
var en ARVN och USA operation som hade i syfte att återta och återinstalera Sydvietnamesisk kontroll i och kring Saigon av de områden de tappade under Fas I i Tet-Offensiven.
Det var tills dess den största kombinerade operationen som de allierade styrkorna i Vietnam genomförd. Förband som deltog var: 1st, 9th, aoch 25th Infantry Divisions; ARVN 5th och 25th Divisions, ARVN airborne battalions, samt Vietnamese Marines. Totalt deltog 22 U.S. och 11 ARVN battalioner i denna stora upprensnings operation.
VC/NVA fick betydande förluster , 2,658 KIA samt ca 40 POW.
1st Inf Div fick under samma tid 29 KIAs samt 332 WIA.
Operationen ansågs vara stor framgång även om den visade att fienden hade kvar flera bataljoner (ca 20st) i området som nu drog sig undan. Till fljd av detta planerades och genomfördes en rad nya Operationer.

Operation Toan Thang I ("Complete Victory") 8 April - 31 May 1968
Genomfördes av främst ARVN förband med 3 US Div samt ANZAK trupper mot kvarvarande NVA/VC i III Corps (Distrikten runt Saigon).
Även denna ansågs som en stor framgång då över 7500 fiender räknades in som KIA. Trots det så genomförde NVA och VC fas två ”Mini TET” under Maj men även den blev hårt tillbakaslagen.
Resten av operationen gick ut på att återta distrikt återinstalera Sydvietnamesisk styre. På många platser var de civila missnöjda med att de hade lämnats och fick uthärda flera månader under kommunistisk kontroll och ”taxering”.
Efter att man fått återigen någorlunda kontroll över hela III Corp (undantag War zone D, C och Iron Triangle) övergick man till nästa operation.

Operation Toan Thang II. Jun 1 1968– Feb 1969.
Främst enheter ur 1st Infantry Div, 1st Cav, 9th Inf, 199 Inf Brig, och ANZAK samt flertalet ARVN förband deltog i denna operation. Målet är att sätta upp fasta försvar, bygga FSB (Fire support base - artilleri understöds fästen) samt begränsadde reconiserings uppdrag i närområdet som skall säkrar infrastrukturen samt förhindra fiendens raketattacker mot anläggningar i och kring Saigon.

Det är här tidsmässigt 1969, norrväst om Saigon i närhet av HocMon vi beffiner oss i scenariot.

Image

Return to “Vietnam”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests