Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp?

User avatar
GSA Ringstone
Posts: 60
Joined: 10 May 2012, 18:53
Lag: G.S.A
Played Since: 2005
Location: Malmö

Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp?

Postby GSA Ringstone » 13 May 2013, 21:35

Tja!

Har precis införskaffat mej en vettig laddare, En IMAX B6 AC laddare nämligen!

Trött på alla andra laddare som inte kan balansera cellerna jämt tänkte jag..

Men hur som helst.
Jag pluggade i mitt Firefox 11,1 1100mAh och tänkte ladda upp det i balanserat läge, men hände inget när jag väl satt igång allt.. Den stod på samma V och inga celler balanseras verkar det som?
Tiden tickar men inget verka hända?

Jag har följande inställningar på Imaxen:

Lipo batt>> Lipo Balance 1,1 A samt 11,1 V (3S) >> trycker ner "ENTER" i 3 sekunder och trycker ytterligare 1 gång för att få den att starta.

Vad gör jag för fel?

Provade även att ladda den vanligt men resultatet blir då att den säger "FULL" när batteriet ligger på 12,3 V??
I min gamla laddare blev det fullt vid 12,6V men var inte balanserat då.


Har jag missat någon inställning?

Har googlat och läst på forumet men hittar inget..

User avatar
Welle
Posts: 1026
Joined: 7 May 2012, 19:55
Lag: PTH
Played Since: 2003
Location: Åkersberga

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby Welle » 13 May 2013, 21:38

Kopplar du in både balanseringskontakten och den vanliga kontakten in till laddaren?
Lite finare, lite bättre

User avatar
GSA Ringstone
Posts: 60
Joined: 10 May 2012, 18:53
Lag: G.S.A
Played Since: 2005
Location: Malmö

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby GSA Ringstone » 13 May 2013, 21:43

Japp!

Tamaya kontakten via "output kontakten", den med" 2 plugs" samt den vanliga 4 stift kontakten i laddaren.

Gör jag fel?

User avatar
Paxz
Moderator & Återförsäljare
Posts: 619
Joined: 6 May 2012, 16:09
Played Since: 2002
Location: Habo

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby Paxz » 13 May 2013, 21:44

Nej. Båda ska vara inkopplade.

Är batteriet nytt? För mig låter det som att batteriet är i obalans och att laddaren därför inte tar emot det. Då kan man behöva ladda upp cellerna manuellt tills de ligger runt samma spänning.
Who ever joins the game must take the consequenses of the game.

User avatar
GSA Ringstone
Posts: 60
Joined: 10 May 2012, 18:53
Lag: G.S.A
Played Since: 2005
Location: Malmö

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby GSA Ringstone » 13 May 2013, 21:48

provat både gamla och relativt nya som jag använt ca 3 ggr i min ptw..


verkar skumt...

User avatar
Paxz
Moderator & Återförsäljare
Posts: 619
Joined: 6 May 2012, 16:09
Played Since: 2002
Location: Habo

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby Paxz » 13 May 2013, 21:57

Funkar inget batteri att ladda? För isf låter det mer som att det är laddaren det är fel på än batterierna.

Vad har du för inställningar?

Kör du på LiPo balance programmet så får du välja rätt Volt (alltså 11.1V till 11.1V osv) och sen hur snabbt du ska ladda (mA). Sätt denna på 1.0A och koppla in båda kontakterna och se till så laddaren drar igång. Det ska stå hur mycket den laddat och hur lång tid laddningen hållt på. Går den igång så du kan se detta så ska det funka. Om det är något fel när du försöker starta så ska laddaren börja pipa och vägra starta med ett meddelande på displayn, t.ex. "VOLT ERROR" eller liknande. Om du inte får något fel meddelande så är något garanterat fel på laddaren.
Who ever joins the game must take the consequenses of the game.

User avatar
GSA Ringstone
Posts: 60
Joined: 10 May 2012, 18:53
Lag: G.S.A
Played Since: 2005
Location: Malmö

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby GSA Ringstone » 13 May 2013, 22:14

Jag gör som du sagt..

Får fram att den verkar räkna med en * före... Det ska den inte göra va??
Exempel: *01 *02 *03...... sen fortlöper detta just nu!

Tror inte den ska göra så här
Får nog koppla ur igen...

*Edit*
Ska man ladda upp det på "vanligt" sätt innan man balanserar batteriet?
Eller man kan både ladda och balansera batteriet samtidigt?

Vet att jag frågar lite konstiga frågor kanske men är ju bäst att fråga så man inte råkar ut för en lipobrand eller liknande..

User avatar
Paxz
Moderator & Återförsäljare
Posts: 619
Joined: 6 May 2012, 16:09
Played Since: 2002
Location: Habo

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby Paxz » 14 May 2013, 02:02

Jag har kört med en likadan laddare i åratal och har laddat säkert 40 olika batterier under denna tiden. Jag tror aldrig jag sett en * på displayen så det låter väldigt mysko. Skulle du kunna ta en bild på hur det ser ut när den laddar? Mest för att stilla min nyfikenhet. Det kan mycket väl ha kommit ut nya versioner av denna laddare sen jag köpte min. Vet att det finns mängder av kopior också så det kan mycket väl skilja sig en del.

Jag har dock rekommenderat exakt samma laddare till flertalet människor som letat efter en vettig laddare och den har inte svikit mig ännu.

Du ska inte ladda batteriet på vanligt sätt innan. Den laddar och balanserar på samma gång. Du får fråga precis hur dumma frågor (det finns inget som heter dumma frågor) du vill. Det är bättre att du frågar om du är osäker än att du inte gör det så det slipper inträffa några tråkigheter, speciellt om det är någon tråkighet som skulle kunna förhindras med hjälp av en simpel fråga. ;)
Who ever joins the game must take the consequenses of the game.

User avatar
GSA Ringstone
Posts: 60
Joined: 10 May 2012, 18:53
Lag: G.S.A
Played Since: 2005
Location: Malmö

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby GSA Ringstone » 14 May 2013, 06:20

http://imageshack.us/photo/my-images/33/img0360jv.jpg/

Så här ser det ut i... Sen är det som det räknar upp!!

Väldigt konstigt?

Får fram text ibland : vol err cell connect
Är det en cell som är kass?

Batteriet laddar upp med den gamla laddaren men inte den nya imaxen?!
Och med en extern lipomätare så är det inga problem med cellerna..

User avatar
Paxz
Moderator & Återförsäljare
Posts: 619
Joined: 6 May 2012, 16:09
Played Since: 2002
Location: Habo

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby Paxz » 14 May 2013, 15:32

Det där ser helmysko ut. Det ska se helt annorlunda ut när den laddar. Jag tippar på att det är något fel på laddaren. Speciellt om lipomätaren och din andra laddare kan ladda batteriet.

Om du kollar detta klippet lite snabbt så får du se hur det ska se ut och funka vid laddning: http://youtu.be/0KX4S8I7_kU?t=3m13s

Har din andra laddare balansering? Det enda jag kan tänka på annars är att cellerna är i obalans. Error händer nästan alltid med batterier som laddats utan balansering tidigare eller batterier som blivit för mycket urladdade.
Who ever joins the game must take the consequenses of the game.

User avatar
[KAS]Björn
Posts: 284
Joined: 4 June 2012, 05:14
Lag: KAS
Played Since: 2007

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby [KAS]Björn » 14 May 2013, 16:49

det där har jag aldrig sett på min iof har jag denna Accucel-6 50W 6A Balancer men det är samma typ av laddare samma menyer och allt
Helvetes! Den där är ju stenhård!

User avatar
Madbull Mike
Posts: 176
Joined: 29 May 2012, 00:19
Lag: S.A.R.
Played Since: 2012
Location: Sollentuna

Re: Imax B6 Ac laddare + Firefox lipo 11,1 vill ej ladda upp

Postby Madbull Mike » 15 May 2013, 12:11

Din laddare kanske är en kopia? Kolla här om den är det.
http://www.youtube.com/#/watch?v=kziSFS ... ziSFSQvxr4
Mina köpes annonser

Mina affärsredovisningar


Return to “Batterier och elektronik”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests