*UPPDATERING* bössan strular, surrande motorljud?

User avatar
SaimoN_
Posts: 98
Joined: 10 June 2012, 00:48
Location: Brunnshusgatan 49, 871 33 Härnösand

*UPPDATERING* bössan strular, surrande motorljud?

Postby SaimoN_ » 20 March 2015, 21:04

Halloj, behöver era råd

Är så att jag äger en relativt ny M4, en APS ASR114 Spyder med Electric-Blowback. Trevlig och stabil bössa för pengen och har fungerat riktigt bra, men fick en dag för mig att installera en mosfet för att få en rappare trigger-respons.

Sagt och gjort, i slutet på 2014 (innan vintersäsongen) så köpte jag hem en Gate Nano SSR.

Öppnade upp, lödde om kablaget, bytte till deans och satte ihop allting igen. Kopplade in mosfeten och avfyrade, och vilken skillnad! Sköt några salvor och den fungerade efter förväntan!

Eftersom vintersäsongen låg för dörren så lät jag bössan vara och gjorde ingenting med den. Tills i förra veckan då jag och några polare var ute för att inviga bössorna, och bössan sköt då horribelt! Den vill närmast spotta ut kulorna, ibland bara ett fåtal metrar framför pipan. Oftast kommer det då också två kulor samtidigt. Andra salvor så går kulorna istället rakt och fint, för att i nästa salva skjuta dåligt igen. Kulorna sticker åt sidorna, eller rakt upp/ ner. Att justera hopupen verkar inte göra någon skillnad.

Jag har tagit ur innerpipan med hopup-huset och inspekterat allt. Och ingenting verkar konstigt. Gummit (ett rött Madbull gummi) var fint, likaså H-nuben. Bra och fin rörelse i hop-armen och hop-hjulet. Satte tillbaka allt igen och provsköt några salvor, men ingen skillnad. Jag har även smort och rensat innerpipan från smuts och orenheter. Lika dåligt resultat ändå.

MEN! Vid avfyrning på semi så får jag inget missljud. Om jag däremot skjuter korta skurar på auto så surrar det till varje gång jag släpper upp avtryckaren. Ljudet går bäst att beskriva som ett kort men tydligt "Brrz!!", och det kommer definitivt ifrån motorn. Varje gång. Skurarna blir ojämna, dubbelmatar, spottar kulor och har sig.

Nu tror jag inte att just denna mosfet (nano SSR) har Active break-funktion vilket den dyrare Merf 3.2-mosfeten dock har. Men jag får känslan av att mosfeten "bromsar upp" motorn direkt då jag släpper upp avtryckaren och att det är det som skapar missljudet som uppstår.

Kan det vara så att mosfeten påverkar motorn, vilket i andra hand påverkar gearboxen? Att tappet platen inte återgår i full rörelse, eller att det inte blir en fullföljd luftkompression, vilket då leder till dubbelmatning av kulor? Det skulle ju isådanafall också förklara varför kulbanan är så pass ojämn och konstig.

Min spontana känsla är att (då gearboxen är så pass ny och knappt inkörd) det inte skulle vara något felande inuti boxen. Visserligen har jag öppnat upp boxen tidigare då jag lödde om kablarna i trigger-switchen, men jag var väldigt noga med att kontrollera kuggarnas position till tappet platen osv innan jag byggde ihop den igen. Snurrade kuggarna och kontrollerade allting, och det var då i sin ordning.

Jag har även provat att försiktigt skruva på motorjuster-skruven, bara för att vara säker på att det inte är denna som skapar missljudet i motorn. Men icke.

ag vet inte vad jag ska tro riktigt. Vad är era tankar kring detta?
Last edited by SaimoN_ on 21 March 2015, 22:22, edited 1 time in total.

User avatar
ohman
Posts: 2563
Joined: 21 May 2012, 21:58
Lag: FRAG
Played Since: 2012
Location: Västerås

Re: bössan dubbelmatar och skjuter ojämnt, surrande motorlju

Postby ohman » 20 March 2015, 23:47

Har du glömt att montera tillbaka anti-reversal latchen? Det skulle förklara "Brrz!!"-ljudet. Så låter det när kuggen snurrar åt fel håll och vrider med sig motorn i samma veva. Förklarar dock inte varför du har ojämn kulbana, om inte luften i slutet trycker ut en kula till (men i så fall borde det endast gälla den sista).
Byt till Deans på allt. Det blir skitbra. Jag lovar. Tro mig. Jag har körkort.
Mina affärsredovisningar

User avatar
SaimoN_
Posts: 98
Joined: 10 June 2012, 00:48
Location: Brunnshusgatan 49, 871 33 Härnösand

Re: bössan dubbelmatar och skjuter ojämnt, surrande motorlju

Postby SaimoN_ » 21 March 2015, 13:24

Hm, nej anti-reversal latchen borde vara där, men jag är nu i färd med att plocka ner och öppna boxen. Det lär visa sig, men jag tror inte att det är den som spökar.

Sen ger jag mig själv en rättning. Det är inte NanoSSR mosfeten jag har utan NanoAAB, den lite dyrare varianten och denna har minsann Active Break-funktion (om det nu är av betydelse).

Återkommer med rapport.

21 mars 2015, 17:59:

Okej, gearboxen är öppnad och har testat snurrat kuggarna, anti reversal latchen sitter som den ska. Tappet platen tar i kuggarna och drar med sig cylinder-nozzeln i samma veva. Mekaniken verkar riktig. Som det ska vara, ser inget som verkar galet alls.

Kan det vara att o-ringen på nozzeln inte sluter tätt riktigt och därför påverkar den ojämna dubbelmatningen? Jag har air-seal grease, ska försöka smörja där lite. Men o-ringen ser inte skadad ut i allafall.

Nä, vad trött jag blir på sånt här. Är egentligen inte alls sugen på att felsöka problemet, men är ju så illa tvungen :/

21 mars 2015, 23:18:

Nej något problem med anti-reversal latchen var det inte.

Ingenting, för att vara mer exakt, verkar konstigt. Den är genomgången noga.

Så, sagt och gjort så har jag nu skruvat ihop bössan och in med Lipo-batteriet. Nu orkar den inte dra runt alls. Irriterad är bara förnamnet på vad jag känner mig just nu :evil:

Från att jag lät Lipo-batteriet ligga på laddning över natten från igår, till nu. Antingen är det fortfarande strul i bössan (men VAD?! Finns inget j*kla fel i boxen! :x ) eller så är det batteriet. Jag vet att batteriet varit urladdat tidigare, men räknade med att det nu var fulladdat eftersom det legat på laddning.

Jag äger en Swiss Arms Lipo-laddare, och den är relativt ny. Det är exakt denna modell jag har;

http://www.teknikmagasinet.se/produkter ... po-74-111v

När jag stoppar in kontakten i vägguttaget och den andra i laddaren (utan batteri insatt) så lyser alla tre cell-lamporna grönt.

När jag sedan stoppar in batteriet för laddning så blinkar alla tre cell-lamporna rött istället, samtidigt? :/

Det gjorde det även när jag tog ur batteriet från laddningen imorse. Det lyste inte grönt då, utan blinkade fortfarande rött på alla tre cell-lamporna?

Nu överdrev jag kanske laddningstiden, rätta mig om jag har fel men ett Lipo brukar vara färdigladdat efter drygt en halvtimme/timme. Tycker att den borde visat grönt när det är färdigladdat, men inte.

Någon som äger denna modell och kan ge input snälla. Är det verkligen såhär laddaren ska bete sig? eller kan det vara batteriet som felar?

Är ett två-delat 11.1 Lipo.

22 mars 2015, 10:40:

Jag bumpar, ingen som vet nåt om denna Lipo-laddare? Som sagt så är bössan nu redan genomgången utan att ha funnit någonting konstigt, men nu av någon anledning vill den inte dra runt, vilket jag misstänker är ett trött batteri.

Men Lipo-laddaren verkar inte ladda batteriet. Har återigen haft det på laddning över natten, men ännu blinkar cell-lamporna rött?

User avatar
Six-Pack
Posts: 28
Joined: 25 November 2014, 02:37
Lag: November India
Played Since: 2014
Location: Jönköping

Re: *UPPDATERING* bössan strular, surrande motorljud?

Postby Six-Pack » 22 March 2015, 13:52

Det enklaste vore väl att testa med ett annat batteri som är fulladdat, samt se om mosfeten blir någon skillnad mellan 7.4 och 11.1.
Mvh Glad amatör

User avatar
ohman
Posts: 2563
Joined: 21 May 2012, 21:58
Lag: FRAG
Played Since: 2012
Location: Västerås

Re: *UPPDATERING* bössan strular, surrande motorljud?

Postby ohman » 23 March 2015, 13:37

Laddaren ska lysa grönt när batteriet är laddat.
Du får kolla upp vad blinkande röda lampor betyder på din laddare, förhoppningsvis att den laddar men har du otur så innebär det att batteriet är trasigt.

Instruktionerna för en annan Swiss Army laddare, håll tummarna att det inte är samma, i så fall kan du kasta ditt batteri:
Flashing Green: Ready to load.

Solid red: charging in constant current mode.

Orange constant: constant voltage charging mode.

Green steady: end the charging process.

LEDs to indicate the status of the cells:

Red constant charge.

Flashing red: empty.
Byt till Deans på allt. Det blir skitbra. Jag lovar. Tro mig. Jag har körkort.
Mina affärsredovisningar

Cleaner
Posts: 634
Joined: 10 May 2012, 22:36
Location: Haninge, Stockholm

Re: *UPPDATERING* bössan strular, surrande motorljud?

Postby Cleaner » 23 March 2015, 13:41

Blinkande lampor när du laddar batteriet?

Batteriet är urladdat och går ej att ladda.
Jag skulle kassera det, finns en del som hävdar att man kan "chocka" batteriet genom att ladda den som ett vanligt Nihm batteri en liten stund...

Men jag har inte vågat göra det, av eventuell sprängrisk... :)
Prickskytt

User avatar
Twist
K&S-Admin
Posts: 2137
Joined: 7 May 2012, 15:21
Lag: Disposable Heroes
Played Since: 2001
Location: Tågarp
Contact:

Re: *UPPDATERING* bössan strular, surrande motorljud?

Postby Twist » 25 March 2015, 19:55

Det går att tvinga ström i batteriet genom att ladda det som ett NiCd/NiMh. Jag har gjort det många gånger, ibland med svullna celler som följd men aldrig brand. Det finns dock alltid en risk så jag skulle rekommendera att lägga batteriet i en gryta eller liknande och ALDRIG göra det på ett batteri som inte skulle kasserats annars.

Tricket är att få i tillräckligt mycket för att varje cell ska ge 3,3 V och inte mer. Vissa laddare har display där man ser hur mycket batteriet ger samtidigt som man laddar.
- Tillförordnad ansvarig för Airsoftbörsen -
  • Vill du få tillgång till Airsoftbörsen? Följ guiden.
  • Har du ansökt om tillgång och väntat mer än en vecka? Skriv en rad här.
  • Mina affärsredovisningar


Return to “Batterier och elektronik”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest