Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Allt mellan himmel och jord som inte rör airsoft direkt. Keep it clean.
User avatar
Gwlyddyn
Posts: 2128
Joined: 14 May 2012, 15:37
Lag: Спарта
Played Since: 2010
Location: Stockholm

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Gwlyddyn » 28 September 2014, 11:04

MarLins "Skjuta lite i garaget för att man är arg" är ju ett typiskt exempel på varför man SKA ha hårda vapenlagar. Gå ut och sparka på ett träd istället. Det är sundare.

User avatar
Welle
Posts: 1024
Joined: 7 May 2012, 19:55
Lag: PTH
Played Since: 2003
Location: Åkersberga

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Welle » 28 September 2014, 12:40

Jag vill inte missunna folk som har vapen för jakt/sportskytte, ipsc ect. Det är ju ett nödvändigt redskap för att kunna utöva sin hobby. Men att kunna ha en revolver hemma i byrån är ju bara absurt, i usa dör folk som flugor tack vare sina liberala vapenlagar som gjort vapen mer tillgängligt.

Detta faktum går inte att dribbla bort. Det finns oxå en stark lobby i staterna för restriktivare vapenlagar. Det måste ju vara ett tecken på att det gått överstyr.

Apropå kontroller, finns det någon stans man kan tipsa polisen om osunda vapenägare så dom inte tillåts få mer licencer samt berövas de vapen dom har?

Träffat ett par minst sagt tveksamma personer med vapenlicens som visat farlig/osunt intresse för vapen. Har även hört om skräckexempel på nån som tydligen smygit runt i nån skog med riktig m4 här i stockholm
Lite finare, lite bättre

User avatar
perlenbacher
Posts: 711
Joined: 21 December 2013, 04:51
Lag: meck/custombyggen
Played Since: 2010
Location: uppsala

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby perlenbacher » 28 September 2014, 14:06

Citerar min bror här:

"Haken är ju bara att om du inte är kriminell, så är risken för att drabbas av vapenvåld i Sverige helt försumbar. En normal personrånare i Sverige hotar sitt offer med stryk, inte vapen, och det är en bra nivå att ligga på. Går allmänheten beväpnad (ens en liten del) skaffar gatubrottslingarna fler och bättre vapen, och rånare har vanligen också färre spärrar mot våldsanvändning än vanliga, "snälla" människor. Brottsliga vapen förekommer i stor omfattning, men används i "seriös" brottslighet (helikopterrånet, värdetransportrån etc) och i interkriminella uppgörelser ("gangstermord).

Det som alla vapenhetsare också tenderar att bortse ifrån är de klassiska taktiska fördelarna alla brottslingar har (och ser till att de har), lokal överlägsenhet och överraskningsmoment. När man har de två sakerna på sin sida spelar det ingen roll om motståndaren har vapen.

Min uppfattning är för övrigt att vapenkåtheten hos den yngre allmänheten verkar ha ökat kraftigt sedan värnplikten inte längre är allmän. "
http://airsoftsverige.com/forum/viewtop ... 21&t=30120

Ditch that nickel plated sissy pistol and get a Glock".

User avatar
Dj_komodo
Posts: 773
Joined: 7 August 2012, 12:23
Location: Spånga

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Dj_komodo » 28 September 2014, 14:18

Bra citat!

Detta är även en stor anledning varför väktare i t.ex. värdetransporter inte bär vapen här i Sverige till skillnad från andra länder...

User avatar
Gwlyddyn
Posts: 2128
Joined: 14 May 2012, 15:37
Lag: Спарта
Played Since: 2010
Location: Stockholm

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Gwlyddyn » 28 September 2014, 14:51

Welle: Polisen är nog ett bra ställe att börja. Eventuella skytteföreningar personen/erna är medlemmar i är säkert också intresserade av personer som kan ha dåligt omdöme.

User avatar
Bennybira
Posts: 640
Joined: 14 May 2012, 20:59
Lag: -FNM-
Played Since: 2008
Location: Ängelholm
Contact:

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Bennybira » 28 September 2014, 15:23

Sen får man skilja kriminella som jagar lite extra pengar utöver eventuella skyddsnät med de som verkligen måste göda ett beroende / mata sin familj med sina brotsshandlingar.
Desperation / återvändsgränder i livet / rejäla doser catch 22 existerar knappt i sverige (jämfört med t.ex. USA)

Ett sunt samhälle = mindre antal kriminella.
Att behöva bära vapen för att skydda sig i allmänhet = inte så sunt samhälle.

User avatar
Dj_komodo
Posts: 773
Joined: 7 August 2012, 12:23
Location: Spånga

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Dj_komodo » 28 September 2014, 15:42

Så du tror på fullaste allvar att någon som är beväpnad kommer kunna skydda sig utan någon större risk om man konfronteras med 2 eller 3 rånare på mkt nära avstånd? Det är ju inte så att rånarna kommer springandes mot dig från 20 meters håll med dragen kniv utan det är överraskningsmomentet som är mer aktuellt i dem flesta fallen. Ska man då gå runt med vapen och vara nojig och se alla som potentiella rånare? Risken enligt mig är att du blir av med både vapen, mobil och plånbok vilket är lite mer än några hundralappar... Rånare kommer inte längre hota med kniv om dem är osäkra, dem kommer använda sig av kraftfullare vapen samt öka överraskningsmomenten...

Cire
Posts: 386
Joined: 20 July 2012, 19:05
Location: Järfälla

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Cire » 28 September 2014, 15:49

Finns ju en enorm skillnad här som blandas ihop här. Att ha rätten att bära vapen i offentligheten och/eller att äga ett vapen. Att blanda ihop dessa till samma sak blir fel.

Sedan så verkar några tycka att det är vapnet som gör den kriminella handlingen och inte personen. Om du skall råna någon så har jag ytterst svårt att se att chanserna ökar markant för att det finns en mindre strikt vapenlag. Det finns ju bevis för och bevis emot den tesen, vilket gör att jag inte ser skjutvapen som yttersta anledning till att ett rån begås.

http://www.nationmaster.com/country-inf ... /Robberies

USA har 146.4 rån per capita, Sverige 94,2 och Tjeckien 46.8.

Tjeckien har en väldigt liberal vapenlag jämfört med oss. De har liknande ett körkort som krävs där man gör teoretiska tester och praktiska tester. Något liknande som deras system skulle jag inte ha något emot.

User avatar
MarLin
Posts: 152
Joined: 15 May 2012, 01:23
Lag: Viking Security Agency
Location: Luleå

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby MarLin » 28 September 2014, 16:47

@Duo
En fråga till Marlin: om vem som helst hade rätt att bära vapen, hur hade du känt inför att låta dina barn gå till skolan, gå ut med kompisar, gå på bio och allt annat som det innebär att leva? Potentiellt skulle ju alla galningar som finns där ute även kunna ha ett vapen om den "rätten" finns.
Jag är oerhört tveksam kring hela ditt resonemang kring denna fråga
Jag hade känt precis som idag en oro för att dom skall råka illa ut på ett eller annat sätt, Som barn är man ju oskyddad oavsett vilka lagar som gäller.
Finns ju tyvärr massor med sjuka människor som springer omkring och gör sjuka saker med andra människor och djur för den delen.

I ett sådant läge kan jag kanske inte skydda mina nära och kära, men jag skulle nog som de flesta försöka få tag på fanskapet och ge igen oavsett om jag hade tillgång till skjutvapen eller ej.

Men om det kom till en situation tex i hemmet där några påtända ligister eller valfri inbrottsliga skulle vilja ta sig in för att få ihop till dagens dos droger och gör vad som helst för att komma åt pengar eller värdesaker för sitt missbruk. Då vill jag ha möjligheten att kunna sätta stopp för det, Inte genom att prata vett och etikett med dom för det funkar inte och inte genom att försöka vänta ut dom genom att ringa polisen heller för det funkar inte för mig.

För mig handlar det helt enkelt att kunna skydda mitt och min familjs liv, för som det är idag så kan jag inte lita på att någon annan gör det.
Alltså själva valet att kunna använda vapen för skydd om jag anser att det krävs.

Och självklart är jag för en viss kontroll av den som skall inneha ett vapen och att personen ifråga är mentalt frisk och har koll på vad som är rätt och fel.
Alla skall självklart inte ha vapen.

@Gwlyddyn
MarLins "Skjuta lite i garaget för att man är arg" är ju ett typiskt exempel på varför man SKA ha hårda vapenlagar. Gå ut och sparka på ett träd istället. Det är sundare.
Nu menade jag att fördelen med en Gbb är att man just kan göra det, alltså gå ut i garaget och panga lite som avkoppling, precis som att spela golf eller spela battlefield på datorn, Man glömmer helt enkelt bort sina bekymmer ett tag och avreagerar sig på annat sätt än att ge sig ut på en killing spree på stadens gator med ett skarpladdat vapen. Som jag nämnde ovan, Jag har inga problem med vad som är rätt eller fel eller ditt och mitt men det finns massor med folk som inte vet eller helt enkelt skiter i om det är det.

Sen handlar det inte om hur jag ev skulle bli konfronterad och mina chanser i en situation utan om att jag faktiskt skulle kunna ha större chans att försvara mig än om jag inte var beväpnad, Alla är inte kampsportsexperter eller bodybuilders så med tex en 9 mm pistol i ett dolt hölster så skulle jag känna mig betydligt tryggare, även om jag kanske inte är det.

Med tanke på hur många gängkrig och andra skjutningar som vi har idag så står jag hellre med en möjlighet att skjuta tillbaka om jag skulle hamna mitt i en skjutning än att jag inte kan göra det och hoppas på det bästa, Men det kanske bara är jag.
Last edited by MarLin on 28 September 2014, 23:58, edited 1 time in total.
Fråga: Vad är det för likhet på en papegoja? Svar: Den kan varken eller...

Kocken149
Posts: 1287
Joined: 20 May 2012, 11:53
Lag: SAR
Played Since: 1998
Location: Björklinge

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Kocken149 » 28 September 2014, 21:25

Marlin: skaffa hund😀. Själv har jag en 65kg Cane corso, även om jag inte har honom för att skydda familjen så ger det en trygghetskänsla. Skjutvapen har jag också, men dom är inlåsta i källaren så dem har jag inte mycket nytta av.

User avatar
MarLin
Posts: 152
Joined: 15 May 2012, 01:23
Lag: Viking Security Agency
Location: Luleå

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby MarLin » 28 September 2014, 23:56

@Kocken149

Hehehe... Jo tack har en vass belgisk fårvallare, en tervurens redan men den är lite bökig att hitta serpa hölster till! :twisted:
Men jag håller med, det ger lite trygghetskänsla och jag vet att han absolut skulle försvara familjen om det behövs.
Fråga: Vad är det för likhet på en papegoja? Svar: Den kan varken eller...

El Macho Grande
Posts: 43
Joined: 15 May 2012, 17:53
Played Since: 2008

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby El Macho Grande » 30 September 2014, 12:38

Några blandade synpunkter:

* Ytterst få brott begås med lagliga vapen. Med andra ord, att öka antalet lagliga vapen torde inte öka brotten nämvärt.

* Tanken att folket ska vara starkare än staten är tilltalande. Om en presumptiv tyrann vet att folket har mer vapen än polisen och militären tillsammans, så kanske han tänker sig för innan han försöker ta makten och låter bli. Även om han skulle ta makten så kan han avsättas.

* Ska man ha en beväpnad befolkning som demokratiskyddsmekanism så måste man ändra på en del saker. Viktigast är att staten inte, på några villkor, får veta eller fråga om man har vapen. Vet staten var vapnen finns är de för lätta att samla in.

* En mindre repressiv vapenlagstiftning skulle leda till att polisen inte svinar så mycket som de gör nu. Jag har med egna ögon sett hur de oprovocerat angriper fredliga demonstranter och enbart släpar bort de mörkhyade. Hade en skaplig andel av demonstranterna där varit beväpnade så hade polisen antagligen behövt backa, och, om inte, så hade folket kunnat avsluta dem, som sig bör. Detta har visat sig funka bra i USA, tex i Cliven Bundy Ranch-incidenten nyligen.

* Det står i vår grundlag "all makt skall utgå från folket" (även om våra politiker numera tycks tolka "utgå" som "utgå ur sortimentet" snarare än "komma från". Mot den bakgrunden så känns det väldigt inkonsekvent att staten tillåter sig ha hårdvara som man inte låter folket ha. Som det är idag så är läget snarare "all makt skall utgå från folket, men bara så länge som staten tycker det är praktiskt".

* Även om man ser vapen som en självförsvarsgreja, så är det rimligt att få äga/bära vapen. Jag har sett statistik på våldsincidenter, och det tar, i genomsnitt, 15 sekunder från att incidenten påbörjas tills ena parten ligger ner. Polisen har knappast kapacitet att ingripa inom det tidsintervallet, och jag skulle inte vilja ha en polis som har den kapaciteten. Så, med dagens lagstiftning så är man i princip offrad på något slags hippie-kumbaya-altare från början om man blir angripen på ett sätt där inte nävarna räcker.

* Jag är av princip emot lagstiftning där man straffar folk för att de har MÖJLIGHET att begå ett brott. Straffa brottet istället. Att man äger ett vapen innebär lika lite att man tänker skjuta någon som att gå in på en bank innebär att man tänker råna den.

* Vi sitter i en situation där 13% av befolkningen stöttar ett nazistiskt parti. 13% är bara 2% från de 15% som behövs för ett framgångsrikt väpnat maktövertagande. Är vi inte redo för att hantera den situationen när den uppstår så är vi rökta. Victory does not always rest with the big guns, but if we rest in front of them, we are surely lost.

* Sie vis pacem para bellum. Vill du ha fred, rusta för krig.

Angående att skaffa hund:

* Jag har hund. Hon är jättefin och vaktar bra (dvs skäller på inkräktare), men jag skulle inte lita på henne i en fight och jag skulle inte vilja att hon ger sig in i en fight.

* Lagen är sinnessjuk när det gäller hundar och inkräktare. Om din hund attackerar en inkräktare när du är med, då räknas hunden som en förlängning av dig och det är din nödvärnsrätt som gäller. Om en inkräktare däremot går in i din fastighet när du inte är hemma, sparkar på hunden och hunden biter honom så är risken stor att hunden kommer att avlivas, eftersom den då betraktas som oberäknelig och farlig. Jag funderar därför på att, bara för att strö grus i det juridiska maskineriet, skriva en fullmakt där jag ger min hund rätt att, som mig, angripa inkräktare. Det borde göra att det inte räknas som att hunden angripit dem, utan att det istället är jag.

* Det ovan sagt, hund (och husdjur) ger dig ett juridiskt övertag. Människor har du aldrig någon skyldighet att skydda, på sin höjd kan nödvärnslagen ge dig möjlighet att skydda dem. Husdjur, däremot, är lagen mycket tydlig med att du som ägare ansvarar för deras välbefinnande. Med andra ord, har du en inkräktare som du angriper och motiverar det med att du var rädd att han skulle skada dina djur, så gör du det med lagens stöd, och kan antagligen gå längre än vanligt nödvärn, eftersom lagen faktiskt kräver att du ska säkra dina djurs välbefinnande.

Not: Ja, jag har ganska mycket erfarenhet av inkräktare. Det är bättre nu, nu är det kanske en varannan vecka, men första året jag bodde i min nuvarande bostad så var det i stort sett varje dag jag hade inkräktare på fastigheten. Oftast räcker det med att säga till dem, men några gånger har jag behövt hota med polis (Vilket var totalt jävla meningslöst, de lovade att komma direkt, men det enda som hände var att efter tre timmar så ringde de och undrade om jag jagat iväg honom. Jävla spånskallar, kommer aldrig att ringa dem igen.), knytnävar och vid ett par tillfällen med airsoftpistol.

Cire
Posts: 386
Joined: 20 July 2012, 19:05
Location: Järfälla

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Cire » 30 September 2014, 12:57

@El Macho Grande

*Tanken med ett samhälle är att samhället ska vara starkare än individen. Det är grundtanken och varför uppkomsten av samhällen skapades. Ska vi acceptera att vara en del av samhället så accepterar vi därmed att våra rättigheter och friheter inte är av naturlig uppkomst.

*Syftet med att staten ska ha kontroll inom ett samhälle är att individen ska då känna sig tryggare (läs, tryggare och inte trygg) än vad personen själv skulle kunna vara utan den. Återigen hela grunden till hur människor valde att starta samhällen istället för att fortsätta vara nomader och drivande familjer i små nummer.

*13% av befolkningen visar att du uppenbarligen inte förstår dig på matte eller hur ett demokratiskt val fungerar. Att du sedan sitter och påstår om nazistiskt parti visar att du har uppenbara problem att läsa partiprogram och titta på medlemskongresser. Eller så vet du inte innebörden av ordet nazism.

* Det du verkar eftersträva är inte ens i närheten utav en av de mest liberala tankarna om staten (nattväktarstat) utan speglar snarare ett samhälle där samhället inte existerar.

El Macho Grande
Posts: 43
Joined: 15 May 2012, 17:53
Played Since: 2008

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby El Macho Grande » 30 September 2014, 13:09

Grundtanken med demokratin är att folket ska styra. Då kan inte staten vara starkare än folket. Folket måste vara starkast, vid varje tillfälle. "All makt skall utgå från folket"

När det gäller SD och nazism, så har jag jämfört nazisternas 25-punktsprogram med SD, och med några mindre skillnader (byt ut judar mot muslimer, ta bort lite otidsenligheter som tex freden efter WW1) så är de i allt väsentligt identiska. Lägg till de att SD också tar upp en massa andra typiska nazistiska ståndpunkter, tex motståndet mot icke-figurativ konst. Det är en klassificering jag står för.

Varsågod att läsa själv: http://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Program

Man behöver liksom inte mörda miljontals innan man blir nazist, det räcker att man stöttar de nazistiska värderingarna.

Men, det är off topic, och jag kommer inte att diskutera den biten mer.

Att mina tankar inte är liberala kan bero på att jag inte är liberal.

Cire
Posts: 386
Joined: 20 July 2012, 19:05
Location: Järfälla

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Cire » 30 September 2014, 13:26

Nej, grundtanken är att FOLKET ska styra STATEN. Staten ska fortfarande vara starkare än folket. Makten ligger i staten, staten styrs av folket = makten ligger hos folket. Om vi sedan kan tycka att den demokrati som vi idag har är det bästa eller i närheten av det bästa verktyget för folket att styra staten går ju debattera. Alltså är verktyget att styra staten det väsentliga, och inte själva staten.

Genom att byta "några saker" går det att förvränga det mesta. Tror de räcker att poängtera.

El Macho Grande
Posts: 43
Joined: 15 May 2012, 17:53
Played Since: 2008

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby El Macho Grande » 30 September 2014, 13:37

Ärligt talat tycker jag inte det förvränger så mycket att byta "judar" mot "muslimer". Läs länken jag postade, så ser du själv att SD är extremt influerade av nazisterna, i såväl ideologi som retorik.

User avatar
Genocide
Admin
Posts: 2205
Joined: 5 May 2012, 18:46
Lag: JTF-S
Played Since: 2007
Location: Boden

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Genocide » 30 September 2014, 14:36

En politisk debatt kan ni hålla i PM.
Håll er till ämnet!
Nothing ever stays stock...
http://www.pmairsoft.se

User avatar
Protnev
Posts: 199
Joined: 14 May 2012, 20:24
Lag: Pathfinders
Location: Landskrona

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Protnev » 30 September 2014, 16:02

Även om Godwins lag är uppnåd som tar jag in en annan aspekt.

Det görs mindre än 100 brott som slutar i dödligt våld. 1 600 tog sitt liv 2013. En viktigt faktor i varför man tar självmord är tillgänglighet. Sverige tillhör den del av världen som har hög självmordstatestik. Väsentligt högre än USA. USA självmordsstatestik visar också att en stor del i USA gör det med skjutvapen. I Sverige är det mest hängning och läkemedelsintag. Hängning pga. hur lätt det är att utföra. Vid läkemedelsintag är det sömnmedel och huvudvärlkstabletter. Sömnmedel får man ofta ut som deprimerad då man ofta har sömnproblem och värktabletterna finns på apotek. Tillgänglighet har även kopplats in till de tre yrkesgrupper som är mest benägna att ta livet av sig, läkare, tandläkare och vetrinär. Den röda tråden är tillgänglighet.

Alltså om Sverige får en liknande vapenlag som USA så finns det en stor risk att antalet självmord, tack vore ökade tillgång på skjutvapen, ökar mer än det dödliga våldet.
Omnia dicta fortiora si dicta Latina

User avatar
Protnev
Posts: 199
Joined: 14 May 2012, 20:24
Lag: Pathfinders
Location: Landskrona

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Protnev » 9 October 2014, 20:45

Tillgänglighet är inte den enda faktorn som spelar roll i självmord.

http://www.lakartidningen.se/OldWebArti ... 9/2938.pdf
T.ex. läkarnas position, notera ordet självmordsmedel. Drog inte upp deras roll men läkare, tandläkare och vetrinär hamnar högst på listan över yrken med hög frekvens och här blänger man hårt på deras tillgång av självmordsmedel.

Men som sagt inget snack utan fakta. Annars kan det man säger lika gärna vara jibber jabber. Oh, meta-analys!

"CONCLUSION:
Access to firearms is associated with risk for completed suicide and being the victim of homicide."

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24592495
Omnia dicta fortiora si dicta Latina

User avatar
Wrim
Posts: 401
Joined: 12 February 2014, 16:19
Lag: Funderar
Played Since: 2014
Location: Umeå
Contact:

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Wrim » 9 October 2014, 21:09

Om vi hade haft samma vapenlagar skulle vi ha Senator Bill 199 som slog igenom i Kalifornien nyss, alltså:

Tejpa magasin, pistolgrepp och/eller stock
köra färgad trigger guard
orange tip

och vips så blev vi paintballspelare.

Pinsamt att se hur de "sponsrade" airsoftspelarna a.k.a. de som jobbar från airsoftföretag försöker släta över det:
https://www.youtube.com/watch?v=70LsxpqU-OE
https://www.youtube.com/watch?v=gSd4uEJQfQs
https://www.youtube.com/watch?v=lfOx64Nhb7k

User avatar
Im1spetnaz
Posts: 78
Joined: 14 May 2012, 14:34
Location: Boden

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Im1spetnaz » 11 October 2014, 00:57

Själv tycker jag att lagarna borde bli lite friare, bara lite, tanken med att vara med i en skytteklubb/ev jaktklubb är bra, att det tar lite tid att kunna få söka till sin licens, man ska liksom inte få ut ett vapen på en vecka.

Däremot tycker jag också att man ska kunna få bära vapen dolt som en laglig medborgare, dvs om man exempelvis är med i en skytteklubb, special anpassade kurser borde kunna lösa det, finns många duktiga skyttar idag som jag hellre skulle ha velat haft som skyddade mig framför polisen, med tanke på hur mycket ex en seriös IPSC skytt tränar pistolskytte jämfört med en polis etc.

Sedan att nödvärnslagen måste ändras kan jag också hålla med om, men det är inte bara den, det är många andra lagar idag som är för suddiga (bla AS lagen gällande gas pickor som fd exempel)
Polisen är tar idag för lång tid på sig att kunna hjälpa dig (speciellt om du bor utanför storstäder) därav rätten att få skydda sig, sin familj och egendom i värsta fall med vapen (eller försvarsladding 21 :D )
Jag kanske är paranoid, men jag känner mig inte trygg alls där jag bor, speciellt då min granne och hans kompisar jobbar lite fuffens och inte är helt vit lagen, trots tips osv så kan polisen inte göra något åt det. Sedan även om man hade bott i hus så hade det nog inte blivit bättre, då min morsa och plast farsa hade inbrott i deras förråd förra veckan. Då bor jag ändå utanför de 3 stora städer med mest brott.
DÄRFÖR vill jag kunna försvara mitt hem, egendom, familj osv med bla vapen, försvarsladdningar och punjisticks för att få angriparen utslagen så att han aldrig kommer komma tillbaks.
Så tycker även polisen ska få förbättrat stöd till användande av lagar om man inte får skydda sig själv.

Jag menar, kan inte polisen ta hand om sitt jobb vem ska då skydda mig? staten? Dom som inte tycker det är värdigt att försvara de människor, natur och gränser i Sverige så vill man ju inte bo i det landet, kan ju flytta till något som kanske vill visa att man ska fan inte jävlas med mig... om man ens vill leva dvs.

Att ha liknande vapenlagar som USA är dåligt
Men att vi kan förbättra våra är bättre.
Sedan så ska man inte ens behöva känna sig rädd eller behöva bära vapen i ett bra och säkert samhälle, men eftersom vi inte lever i ett bra och säkert samhälle så bär jag isåfall vapen.

thol
Posts: 82
Joined: 14 May 2012, 18:41
Location: Bollnäs

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby thol » 23 October 2014, 22:24

Intressant tråd.
Att underlätta att ha vapen för intresset skull är ju inte så farligt men när folk vill ha vapen för att försvara sig så blir jag både lite rädd och tycker att det är till och angripa problemet i fel ände.

Rädd för den enkla grejen att ett mindre misstag kan ge större konsekvenser med tanke på skadan ett skjutvapen gör jämfört med tex kniv eller något trubbigt föremål. Sen för att använda ett skjutvapen som försvar så bör man alltid vara bered att dra fram det vilket i mina ögon bör skapa en risk att det dras fram i onödan.

Sen ska vi ju ta det där att är risken stor att tex jag som rånade vet att du har ett vapen så måste jag vara våldsammare mot den jag ska angripa vilket borde öka chansen för dödlig utgång.

Det var mina tankar om det hela.

User avatar
Åback
Posts: 313
Joined: 15 May 2012, 18:37
Played Since: 2014
Location: Nordvästra Skåne

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Åback » 7 November 2014, 17:28

Personligen tror jag inte att vare sig rån eller dödsskjutningar hade ökat om vi hade haft kvar samma licensbelägg som vi har nu men ändrat om lite för att anpassa det till nya modeller samt utökat urvalet på vad man överhuvudtaget får lov att skaffa.
Om någon t.ex vill ha en AR15, L1A1 eller liknande för att skjuta med på banan bara för att han/hon helt enkelt är intresserad av skytte & vapen så ser jag inget problem med det alls, förutsagt att han/hon blivit beviljad licens på vapnet.

User avatar
Gwlyddyn
Posts: 2128
Joined: 14 May 2012, 15:37
Lag: Спарта
Played Since: 2010
Location: Stockholm

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby Gwlyddyn » 8 November 2014, 14:09

Jag älskar den otroligt godtyckliga "av militärt utseende" som Polisen och NVV använder för att vägra godkänna vissa halvautomater för jakt. Jag skulle säga att militära vapen ofta är långt mer praktiska och ergonomiska än dito jaktvapen.

User avatar
ministry
Posts: 1198
Joined: 14 May 2012, 14:41
Lag: Vyme
Location: Uppsala

Re: Om vi hade haft liknande vapenlagar som i USA?

Postby ministry » 8 November 2014, 14:23

Dave, ja, men tänk om någon blir rädd! Varför tänker ingen på barnen?!
И если в поход cтрана позовет
За край наш родной мы все пойдем в священный бой


Return to “Övrigt snack”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests