Postnord FAQ

Allt mellan himmel och jord som inte rör airsoft direkt. Keep it clean.
User avatar
Wiggen
Posts: 286
Joined: 14 May 2012, 14:01
Played Since: 2011
Location: Västerås

Postnord FAQ

Postby Wiggen » 24 July 2015, 10:24

Hej,

Inledning: Jag har jobbat en tid på Postnord och känner att jag är kompetent nog för att besvara frågor som poppar upp ofta. Denna lilla guide eller mina svar representerar på inga sätt Postnords åsikter eller ordinationer, jag är bara en kille som svarar på frågor.

Bra att ha länkar:
http://www.postnord.se
http://www.TrackItOnline.ru
http://www.Pakkesporing.no
http://www.dpd.com/tracking

FAQ - Postnord

Var är mitt paket!?
Var ditt paket är hittar du på Postnords hemsida genom att stoppa in ditt kollinummer (kolliid, försändelsenummer, spårningsnummer) i sökrutan och klicka på sök. Får du ingen träff kan det vara ett utrikespaket som ej har kommit in i Sverige än/Postnord ej har fått uppdateringar på från utlandet. Vänd dig då gärna till en sida som heter http://www.TrackItOnline.ru där kan man spåra det mesta om man har ett kollinummer.

Kommer jag att behöva betala tull och moms för det här?
Det är något bara de som hanterar inkommande gods svara på, men man ska alltid vara redo på att man kan få betala tull och moms på saker som skickas till Sverige från utanför EU.

Mitt paket har inte kommit, vad gör jag?
Försök spåra försändelsen med länkarna ovan, står det att försändelsen kommit till ombud så kan den hämtas med kollinumret och giltig legitimation. Om det ser ut som försändelsen har stannat upp i Sverige, ta kontakt med avsändaren om försändelsen är skickad inrikes/den ej rört sig på en vecka/det är en brevförsändelse (mer om det nedan). Annars är kundservice bra att kontakta

Hur lång tid tar det för ett paket att komma fram?
Man kan titta vad den beräknade leveranstiden är på Postnords hemsida, men som en tumregel kan man säga 1-2 arbetsdagar för paket (lägg på en extra om du har lantbrevbärare eller bor norrut i landet).

Jag tycker Postnord suger, vart kan jag uttrycka mitt missnöje?
Om det är något lite mer akut (t.ex.inte fått någon post på 4 dagar), kontakta kundservice!. Annars finns det ett formulär för att lämna synpunkter.

Vill du ha en fråga tillagd?
Skicka mig ett PM så fixar jag det!

Uppdaterad: 2016-06-16
"I've got a bullet here with your name on it, and I'm gonna keep firing until I figure out which one it is!"
PostNord FAQ
Hjälper gärna till med dina paket/brevfrågor, tveka inte att PM:a mig.

Return to “Övrigt snack”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest