Cronar mindre efter bara några spel?

Här är inga frågor för dumma! God ton och artighet gäller, kan du inte vara trevlig så behöver du inte skriva här.
FubarC
Posts: 5
Joined: 7 September 2017, 17:51

Cronar mindre efter bara några spel?

Postby FubarC » 25 September 2017, 17:50

Hejsan! jo det är så att jag och flera av mina vänner köpte exakt samma bössa, G&G GC16 Predator 120m/s. men efter att ha använt den på ca 4 olika spel så har den gått från att crona runt 120 till att crona runt 105. skulle vilja ha hjälp att förstå varför och vad man behöver göra för att den ska konstant ligga runt 120 istället. ska tilläggas att vi alla är rätt nya inom airsoft.

MVH FubarC

User avatar
Haarax
Posts: 136
Joined: 5 December 2014, 13:58
Lag: Ryssronk
Played Since: 2013

Re: Cronar mindre efter bara några spel?

Postby Haarax » 25 September 2017, 19:37

Kulvikt? Något uppgraderat eller ändrat?
Hopup inställning?
Cowards die in shame

FubarC
Posts: 5
Joined: 7 September 2017, 17:51

Re: Cronar mindre efter bara några spel?

Postby FubarC » 25 September 2017, 21:09

Hej kulvikten vi har haft är 0,25 och inget med vapnet är ändrat mer än att man ställer in hopupen.

MVH

Oerlikon
Posts: 191
Joined: 31 December 2015, 16:06
Played Since: 2015

Re: Cronar mindre efter bara några spel?

Postby Oerlikon » 25 September 2017, 21:47

Kronade du bössan när den var ny med 0,25 kulor och fick 120 m/s eller är det vad tillverkaren anger vad den ska krona med 0,20 kulor?

FubarC
Posts: 5
Joined: 7 September 2017, 17:51

Re: Cronar mindre efter bara några spel?

Postby FubarC » 25 September 2017, 21:50

cronade bössan ny med 0,25 och fick 120/runt 120.

Oerlikon
Posts: 191
Joined: 31 December 2015, 16:06
Played Since: 2015

Re: Cronar mindre efter bara några spel?

Postby Oerlikon » 25 September 2017, 22:17

Bössan kanske har blivit otät på nåt sätt, jag hade en bössa som gjorde på samma sätt ungefär och då berodde det på att tillverkaren inte hade gradat av kanterna på cylinderporten och mässingsspånor sögs in i cylindern, repade insidan och förstörde oringen med dålig kompression som följd. Hoppas att det inte är på det viset med din bössa, jag tycker att garantin ska gälla i det här fallet om du har nån.

FubarC
Posts: 5
Joined: 7 September 2017, 17:51

Re: Cronar mindre efter bara några spel?

Postby FubarC » 26 September 2017, 16:52

Tack för hjälpen!

Men då är frågan hur jag löser detta? bara att börja byta ut pipa/cylinder och cylinderhuvud ?

Thinker
Posts: 440
Joined: 15 May 2012, 16:17
Played Since: 1997
Location: Markaryd

Re: Cronar mindre efter bara några spel?

Postby Thinker » 26 September 2017, 17:10

Har ni spelat med framför allt sämre biokulor speciellt i dåligt fuktigt väder? Rengör pipan. Det kan lätt bli avlagringar internt som gör enormt mycket skillnad. Värsta jag har sett/rengjort var en AEG som gjorde 57m/s med 0.25g och varierade ca 10m/s vid skott. Efter rengörning gjorde den 94m/s med samma kulor och +1.3/-0.7m/s (Var andra problem också jag åtgärdade för driftsäkerhet och hållbarhet).

Biokulor är framför allt stor risk för detta pga de är mjukare i plasten och ytlagret kan lösas upp lite om det är fuktigt i magasin mm, och därmed skrapas av inne i pipan. Har ni prec pipa är detta ännu större problem då toleranserna är mindre.

Nu är detta något som kan vara svårt för nybörjare beroende på hur händig man är osv, men något som jag brukar göra med en ny aeg är efter spelat ett par spel och skjutit ca 500-1500kulor så brukar jag plocka isär bössa och gearbox helt, gå genom alla delar, rengöra och byta ut allt smörjmedel och fetta in rätt. Det kan lätt bli en hel del fina metall partiklar när delar slits in, som hamnar i fettet och förvandlar det till mer slipmedel. Sedan går jag genom shimning mm också, men jag är meckat alldeles för mycket saker (och är expert på förverka garantier). Det är också en bra ide att kolla så alla skruvar mm är åtdragna.

Ett annat tips om ni inte redan gjort det är låt ej fjädrar ligga spända mellan spel. I längden mattas fjädern av. Ta ur mag och skjut ett par semiskott när speldagen är slut så fjädern inte är maxspänd.
This space intentionally left blank

FubarC
Posts: 5
Joined: 7 September 2017, 17:51

Re: Cronar mindre efter bara några spel?

Postby FubarC » 27 September 2017, 16:57

Tackar så mycket för all hjälp?

bara en fråga till =) vad är det för delar man ska byta om man vill "täta" sitt vapen samt få bättre precision ?

MVH

Thinker
Posts: 440
Joined: 15 May 2012, 16:17
Played Since: 1997
Location: Markaryd

Re: Cronar mindre efter bara några spel?

Postby Thinker » 28 September 2017, 17:13

Personligen så kör jag nästan uteslutande med CQB trim, dygnet runt, året runt, i skogen och även de få gånger jag är på arenor, så min primära erfarenhet är mest från att få lågtrim AEGs att gå så driftsäkert och trevligt som möjligt. Skjuta en trädstam på 45m är ungefär vad jag räknar som max praktiska avstånd för CQB/under 1J med 0.20g/0.25g. Visst går det att få kulor att gå längre men kulor har ingen direkt energi och vind mm påverkar, folk tenderar inte reagerar på träffar om de inte vet om de är beskjutna och ser kulan träffa. Vid längre avstånd skjuter jag bursts ändå, eller använder sikte för se vad kulan träffar och kompenserar för vind osv.

Primärt för mig är målet att få konstant kulbana och liten variation i hastighetspridning på kulor, och under +/- 0.5m/s är målet i variation. Kör generellt också med 6.08mm pipor för driftsäkerhet och stabilitet, och med mycket original delar från Guarder och CA.

Förutom kolla shimmningar osv så skulle jag för täthet rekommendera kolla cylinder/pistong. Det kan behövas bytas O ring, men målet är att om du håller cylinder med huvud i handen och håller för nozzle röret så ska pistongen stanna och "fjädra" mot luftkudden som bildas när du trycker fram den för hand. Det ska inte vara trögt, men det ska vara tätt. Pistonghuvudet borde ha några hål för att få luft under O ringen, kolla så det inte är gjutfel i dem. Kolla allting är smörjt väl, dvs inte drypande men finnas ett lager med smörjmedel på ytorna och ingen smuts. Jag använder i princip gult litiumfett till allting i boxen istället för silikon. Undvik bara petrolium produkter, och undvik blanda fetter mm. Kolla så fjäderstyraren sitter rakt, byt gärna till en med lager baktill om det saknas osv.

Skaffa airseal nozzle om det inte redan finns. De har en O ring i sig för täta mot cylinderhuvudets rör. Kolla så hopup och gummin är rätt och sitter rakt. Vissa vapen har lite fel i nozzlelängd, vi snackar små skillnader som 0.1mm i längden som kan göra kulor börjar jäklas eller luft som pyser mer utanför. Kan nozzle röra sig för mycket i sidled kan det leda till att kulan får olika luftflöde runt sig för varje skott och kulbanan påverkas negativt.

Se till att hopup och allting sitter bra ihop utan glapp och rörelse, också något som introducerar variationer i kulbana.

Och kolla slutligen sikten att de inte ändra sin nollpunkt. Ett lasersikte är bra här, ställ in så siktet och laser stämmer helt, prova sedan vicka och röra på sikten, knacka på deras höljen osv och se om siktets läge rör sig vs lasern. Åtgärda beroende på vilket sikte det är, vissa modeller som många vanliga billiga reflex sikten kan du inte få helt stabilt. Sitter de på löstagbara baser så kolla det inte glappar, använd skruvar eller eltejp för göra det stumt.

Ett bra tips är också att skapa en textfil och fylla i allting som görs med vapen och när, en logg helt enkelt med delar, om det är problem och hur det åtgärdats osv. Det kan vara mycket praktiskt i längden.

Det finns väldigt mycket man kan göra för att få vapen gå bra och konsekvent samt vara driftsäkra, men det handlar mycket om vapnet i sig vad som behövs göras eller kan göras. Observera att jag inte snackat något om precision pipor osv ovan, kan du inte få ordning på det andra är det rätt bortkastat och ger bara falsk känsla av bättre, och jag har provat många precisionspipor, inklusive twist pipor. Vill du verkligen veta skillnaden så bör du ha en chrono och mäta hastigheter samt spridning innan du börjar och efter.

Det är inte lätt när man inte har erfarenhet av vapen som går bra, jag vet MÅNGA spelare som varit nöjda med sitt vapen, eller tyckt det gått bra med sitt trim mm, men som frågar om hjälp med ställa in hopup eller annat, eller bara ska skryta lite och skjuter för visa och som blivit tokförvånade när de ser hur bra ett CQB trim vapen kan gå, ibland träffsäkrare och längre än deras. Och många är värdelösa på ange avstånd rätt eller har inte ens försökt göra det rätt (men hur många har en laseravståndsmätare bla i spelväskan... >_<)
This space intentionally left blank


Return to “Nybörjare”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests