Uppdaterad 2021-03-05: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Om forumet och sajten.
Användarvisningsbild
Twist
Sysop
Inlägg: 1677
Blev medlem: mån maj 07, 2012 1:21 pm
Lag / förening: Disposable Heroes
Aktiv sedan: 2001
Ort: Teckomatorp

Uppdaterad 2021-03-05: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av Twist »

Sammanfattning:
 • Vår gamla server kraschade i juni 2020 och inget data gick att rädda.
 • Forumet i sin nuvarande form är baserad på en databasbackup från januari 2019. Se uppdatering från 18/1 för mera information.
 • Konton skapade januari 2019 eller tidigare finns kvar och är aktiva. Vid inloggningsproblem, se uppdateringen från 18/1.
 • Sidan låg tillfälligt på "airsoftsverige.org" men nu är det "airsoftsverige.com" som gäller.
 • Forumet är tekniskt sett i drift men långt ifrån komplett. Arbetet fortgår bakom kulisserna.
 • AirsoftBörsen är stängd tills vidare och en ny förbättrad variant är under utveckling.
 • Regler, guider och annat informationsmaterial är under omarbetning. Tills de kommer tillbaka gäller allmänt nät-vett.

Posten uppdateras löpande med aktuell information nedan. Den nyaste informationen ligger alltid överst.

Uppdatering 2021-03-31 (Twist):

Domänen airsoftsverige.org omdirigerar nu hit, till det skarpa forumet på airsoftsverige.com. Tidigare låg det en utvecklingsmiljö på .org med en kopia av forumet från början av februari och det skulle dels visa sig ganska förvirrande, även för mig själv i vissa lägen, och kändes missvisande och fel i största allmänhet.

Hädanefter kommer utvecklings-, alfa- och betaversioner av sajten att ligga på adresser som är tydligare och mera självförklarande. Hör förresten av er till mig om ni är intresserade av att hjälpa till som testare. Det ligger en del i pipeline nu. :)

Uppdatering 2021-03-05 (Twist):

Vi har haft lite problem med molnlagringen för bland annat bifogade bilder men jag tror att jag har hittat problemet och löst det. Tyvärr har en del bilder gått förlorade och går inte att återskapa utan måste laddas upp igen.


Uppdatering 2021-02-06 (Twist):

Problemet med spambottar är löst men givetvis lyckades jag skapa ett nytt förbättrat problem, nämligen att det blev omöjligt att registrera nya konton på mobiler och plattor. Även detta är åtgärdat nu.

Arbetet fortgår med att städa, riva och bygga om. Det är för mycket att rada upp här men highlights är att de privata lagforumen är tillbaka, en hoper gamla och inaktuella trådar som låg "klistrade" (notis eller anslag eg.) har gjorts om till vanliga trådar och gruppen för AirsoftBörsen har dolts för att eliminera missförstånd, särskilt bland nya användare. AirsoftBörsen kommer att komma tillbaka men ansökningsförfarandet kommer att vara ett annat, mer om detta när vi vet mer.

Uppdatering 2021-01-22 (Twist):

Vi blir fullständigt bombarderade med spamkonton (förmodligen inte bottar) så vi har för tillfället ställt in det så att nya konton måste godkännas av admin. Vi har även spärrat en del domäner och toppdomäner från att skapa konton öht, eftersom merparten av de falska kontona kommer från dessa, och det kan eventuellt leda till falska träffar. Det är osannolikt men möjligt. Om du får meddelande om att din e-postadress är bannlyst så kontakta oss via kontaktformuläret.


Uppdatering 2021-01-20 (Twist):

Nu har vi äntligen fått domänen airsoftsverige.com överförd till oss och jag har pekat om den till denna servern. Det innebär att de flesta interna länkar som tidigare var döda fungerar och förhoppningsvis innebär detta att vi kan komma i helt skarp drift inom kort.

Domänen vi har använt hittills, airsoftsverige.org, ligger kvar som ett alias för att t.ex. aktiveringslänkar i redan utskickade mail ska ha en chans att fungera men kommer så småningom att fasas ut, så uppdatera era bokmärken!

Vi har fått en del nya användare de senaste dagarna och för att inte förvirra dem alldeles med en massa gammal och obsolet information har vi tillfälligt dolt regler och guider under tiden vi uppdaterar dem.

Uppdatering 2021-01-18 (Twist):

Angående befintliga användarkonton och inloggning gäller följande:


Alla konton som fanns när senaste backuppen togs i januari 2019 finns kvar och all information som finns sparad är således också samma som fanns i januari 2019. Det innebär att konton som skapats sedan dess inte existerar och att alla ändringar i profilen som gjorts mellan januari 2019 och 15:e juni, inklusive användarnamn, e-postadresser och lösenord, är borta.

 • Skapade du ditt konto under 2019 eller 2020 så måste du alltså göra om det.
 • Har du ändrat användarnamn eller lösenord under 2019 eller 2020 så måste du använda ditt gamla användarnamn eller lösenord.
 • Kan du inte logga in så försök alltid i första hand att återställa lösenordet, länk finns vid inloggningen.
 • Observera att du ska använda e-postadressen som är associerad med kontot när du återställer lösenordet och inte användarnamnet.
 • Har du ändrat e-postadress under 2019 eller 2020 så måste du använda den gamla vid återställning.
 • Skapa inte nya konton på grund av inloggningsproblem. Använd istället kontaktformuläret och beskriv problemet så löser vi det.


Första uppdateringen:

Hej allihop! men kommer tillbaka i en ny utgåva så snart vi bara hinner. men kommer tillbaka i en ny utgåva så snart vi bara hinner.

Som synes är forumet uppe igen i en uppgraderad, något ommöblerad och kraftigt rensad version. Dock var det inte riktigt meningen att folk skulle hitta hit redan nu så ni får ursäkta röran. :) Vi ligger för närvarande på airsoftsverige.org som pekar på en utvecklingsserver där vi under de senaste månaderna har jobbat med att återställa och konvertera den nyaste databasbackuppen som fanns att finna efter kraschen, den var från januari 2019, så att vi kunde få en bra nystart med en stabil och framtidssäker plattform istället för det lappade och lagade, utdaterade härke vi levde med innan kraschen.

De tekniska bitarna är hyggligt på plats, vi väntar egentligen bara på att airsoftsverige.com ska bli klart med att föras över till oss, men det finns fortfarande en hel del att fixa med innan forumet kan betraktas att som skarpt och i produktion. Alla regler och guider måste ses över och flera nya behöver skrivas, döda länkar måste hittas och lagas, behörigheter och rutiner måste gås igenom och justeras, osv.

AirsoftBörsen görs om från grunden med helt nya förfaranden och regler, till att börja med, för att så småningom fasas över till en egen plattform. Under tiden vi ställer första steget i ordning så kommer AirsoftBörsen att vara stängd, det hoppas jag att ni kan ha överseende med. Det var som sagt inte meningen att folk skulle hitta hit redan nu och vi har i princip ingen crew. Vi som är här behöver fokusera på att utveckla och bygga färdigt.

Så, hjärtligt välkomna, ni som har hittat hit. Vi står upp till knäna i byggdamm så var försiktiga med var ni sätter fötterna, var snälla och trevliga mot varandra och ha tålamod medan vi fixar klart.

MvH

Teamet
(Twist, Swalas och mouse)
:ugeek: Sysop
:geek: Backend Dev

Swalas
Admin
Inlägg: 104
Blev medlem: mån maj 14, 2012 3:03 pm
Lag / förening: AirsoftSverige.com
Aktiv sedan: 1999
Ort: Stockholm

Re: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av Swalas »

Som sagt mycket byggdamm!

Vi kommer ändra hela registreringen på forumet inom tid, då flera saker inte ligger kvar i systemet.
Vi kommer sätta lite andra krav på profilerna, för att möta "samtiden" på ett annat sätt.

1mpulseS0D
Inlägg: 80
Blev medlem: mån maj 14, 2012 2:37 pm

Re: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av 1mpulseS0D »

Som jag skrev i en annan tråd, en Fenix ur askan! Som man har saknat detta ställe! Välkommen tillbaka AirsoftSverige! 2021 är redan ett mycket bättre år!

Användarvisningsbild
Twist
Sysop
Inlägg: 1677
Blev medlem: mån maj 07, 2012 1:21 pm
Lag / förening: Disposable Heroes
Aktiv sedan: 2001
Ort: Teckomatorp

Re: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av Twist »

Jag har rensat tråden på OT/missvisande diskussion angående inloggning med befintliga konton. Översta inlägget har uppdaterats med information om detta.
:ugeek: Sysop
:geek: Backend Dev

alexoyeah
Inlägg: 49
Blev medlem: ons apr 15, 2015 6:35 pm

Re: Uppdaterad 2021-02-06: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av alexoyeah »

Jättekul att forumet är tillbaka. Jag hade börjat tänka på att starta upp en discordserver(fasa), tur att det inte kom till det.
not one step back

YogHippie
Hippie
Inlägg: 329
Blev medlem: mån maj 07, 2012 1:03 pm

Re: Uppdaterad 2021-03-05: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av YogHippie »

Senaste uppdateringen var 31/3, så tänkte fråga om det kanske kommer något nytt och skoj inom kort? Känns lite "dags för" nu. :)

Vill ju gärna se detta forum leva upp igen och återta central position för hobbyn som plattform, så att allt kletande på alla andra möjliga plattformar kan undkommas inom snar framtid. :)

Användarvisningsbild
Twist
Sysop
Inlägg: 1677
Blev medlem: mån maj 07, 2012 1:21 pm
Lag / förening: Disposable Heroes
Aktiv sedan: 2001
Ort: Teckomatorp

Re: Uppdaterad 2021-03-05: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av Twist »

Det är en del på gång men på förekommen anledning har vi legat lite lågt under sommaren.
:ugeek: Sysop
:geek: Backend Dev

Stoff
Inlägg: 2
Blev medlem: lör sep 18, 2021 12:32 am
Lag / förening: Ingen
Aktiv sedan: 1954

Re: Uppdaterad 2021-03-05: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av Stoff »

Nog för att man kan ligga lågt, men att inte godkänna inlägg på flera dagar känns lite väl va?

Ajoli
Inlägg: 1
Blev medlem: sön sep 05, 2021 10:44 am
Lag / förening: GMS
Aktiv sedan: 2008

Re: Uppdaterad 2021-03-05: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av Ajoli »

Hur går det med forumet?

Om det är så att admin och modteam inte hinner ordna med forumet kanske det är läge att lämna över facklan till någon annan?

Som det är just nu har vi ingen pålitlig airsoftbörs (Dustyguns fungerar inte bra för mig... Merparten av annonser är gamla och scam-försök är relativt vanligt. Facebook tillåter inte försäljning och Tradera har en försvinnande liten handel), och facebook-grupper för spel gör att det är svårare att hitta spel som inte är i ens närområde.

I september skrevs att en del är på gång. Det är nu mars, utan uppdatering eller förändring. Vad händer? När kommer något? Kommer det något alls?

Rufs
Inlägg: 44
Blev medlem: tis maj 15, 2012 3:01 pm

Re: Uppdaterad 2021-03-05: Viktig information! (Ursäkta röran, vi bygger om!)

Inlägg av Rufs »

Jag har inget att tillföra, men undrar detsamma. Jag saknar mest forumet :)

Skriv svar